03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Makroekonomika » Ekonomisko izrāvienu kavē birokrātija
Ekonomisko izrāvienu kavē birokrātija
Autors: Sanita Igaune, Māris Ķirsons / DB.LV / 8. novembris 2012, 9:29
Iepirkumu prasības Latvijā kā kosmosa kuģa ražošanā vai risinājumu izstrādē Pentagonam.


Latvijā vēl aizvien ir liela birokrātija, to var novērot arī iepirkumos, DB norāda Latvijas IT uzņēmuma Exigen Services Latvia valdes priekšsēdētājs Ivars Puksts. Piemēram, vienā no iepirkumiem 100-200 tūkst. Ls vērtībā kvalifikācijai nepieciešamo dokumentu apmērs vien veidoja 259 lapas, kas bija nesamērīgi liels apjoms, salīdzinot ar pašu tehnisko piedāvājumu (65 lapas), raksta DB.LV.

«Turklāt uz šī piedāvājuma bija jāuzliek kopumā 151 dažādu līmeņu darbinieku paraksts,» atzīmē I. Puksts. Uzņēmumam tika pieprasīts papīra formātā iesniegt pēdējo trīs gadu pilnos gada pārskatus no Uzņēmumu reģistra (UR), kas katrs bija aptuveni 30 lapu apjomā.

Kopumā kvalifikācijai iesniedzamo lappušu skaits iepirkumiem svārstās no 100 līdz 500, un ir bijuši gadījumi, kad lappušu skaits sasniedz pat 700 lappuses, turpina I. Puksts.

Pasaules Bankas Doing Business 2013. gada pētījumā Latvija ir noslīdējusi par četrām vietām uz leju un ieņem 25. pozīciju, tam pamatā ir uzņēmējdarbības vides faktoru pasliktināšanās un birokrātiskie šķēršļi būvniecības jomā.

«Man ir kauns par šo kritumu. Iespējams, ka nevis mūsu valsts apstākļi kļuvuši sliktāki, bet citi straujāk par mums kļuvuši labāki, tomēr līdz šim neesmu dzirdējis amatpersonu komentārus par iemesliem un ko ir paredzēts lietas labā darīt,» vērtējumu sniedza I. Puksts.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: birokrātija, birokrātijas šķēršļi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats