27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Makroekonomika » Pētījums: latvieši sociālekonomisko situāciju vērtē pozitīvāk nekā cittautieši
Pētījums: latvieši sociālekonomisko situāciju vērtē pozitīvāk nekā cittautieši
Autors: NRA.lv / 13. februāris 2012, 16:41
Jaunākajā „DNB Latvijas barometrā” noskaidrots, ka optimisms par valsts kopējās situācijas, ekonomiskā stāvokļa un ģimenes materiālā stāvokļa attīstību pēdējos mēnešos pieaudzis gan latviešu, gan cittautiešu vidū. Tomēr latvieši šajos jautājumos joprojām ir krietni optimistiskāki nekā šeit dzīvojošie cittautieši.


Pētījuma rezultāti liecina, ka, vērtējot kopējās situācijas attīstību Latvijā, gada nogalē gan latvieši (novembrī 22%, decembrī 28%), gan cittautieši (novembrī 6%, decembrī 12%) biežāk norādījuši, ka tā attīstās pareizi. Turklāt mēneša laikā par 9 un 10 procentu punktiem samazinājies to latviešu un cittautiešu skaits, kuri uzskata, ka kopējā situācija valstī attīstās nepareizi. Tiesa gan, cittautiešu vidū šāds vērtējums joprojām ir ievērojami augstāks – to, ka situācija attīstās nepareizi, norādījuši kopumā 52% latviešu un 73% cittautiešu, raksta NRA.lv.

Savukārt, vērtējot, kā ekonomikas stāvoklis Latvijā mainīsies tuvākā gada laikā, lielākā daļa latviešu (41%) un cittautiešu (41-44%) gan novembrī, gan decembrī norādījuši, ka situācija pēc gada nebūs mainījusies. Tikmēr, salīdzinot ar novembri, decembrī par 3-4 procentu punktiem palielinājās to respondentu skaits, kuri uzskata, ka situācija būs nedaudz uzlabojusies. Tomēr latvieši retāk nekā cittautieši norādījuši, ka ekonomiskais stāvoklis pēc gada būs drīzāk pasliktinājies (latvieši – 21%, cittautieši – 31%), savukārt biežāk nekā cittautieši atzīmējuši, ka ekonomikas stāvoklis būs nedaudz uzlabojies (latvieši – 23%, cittautieši – 14%).

Visbeidzot, prognozējot savas ģimenes materiālā stāvokļa izmaiņas tuvākā gada laikā, decembrī līdzīgi kā novembrī gandrīz puse latviešu un cittautiešu uzskata, ka tas nemainīsies. Taču decembrī latvieši biežāk nekā cittautieši atzīmējuši, ka viņu ģimenes materiālais stāvoklis būs uzlabojies (latvieši – 19%, cittautieši – 16%).


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: cittautieši, DNB Latvijas barometrs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats