08. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vējonis: Jāatrod nauda valsts budžetā, lai stiprinātu valsts drošību
Vējonis: Jāatrod nauda valsts budžetā, lai stiprinātu valsts drošību
Autors: Apollo.lv / 12. marts 2014, 15:54
«Zemessardze ir ļoti svarīga Latvijas bruņoto spēku sastāvdaļa, tā ir jāstiprina un jāattīsta, lai vairotu valsts kopējo drošību, it īpaši ņemot vērē notikumus Ukrainā,» trešdien tiekoties ar Zemessardzes vadību, uzsvēris aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).


Ministrs norādījis, ka Zemessardzes attīstība ir viena no aizsardzības prioritātēm, kas tiks izvirzīta, lemjot par nākamā gada valsts aizsardzības budžetu. Aizsardzības ministrija sagatavos noteiktu plānu, kas paredzēs Zemessardzes kaujas spēju palielināšanu, raksta Apollo.lv.

Līdztekus ministrs atzina, ka Zemessardzes attīstība prasīs arī noteiktus finanšu līdzekļus, lai nodrošinātu nepieciešamo zemessargu ekipējumu, un būtu iespējams īstenot zemessargu apmācību. Ministrs izteica cerību, ka parlamentārieši atbalstīs likuma grozījumus, tādējādi stiprinot Latvijas drošību, un tie tiks pieņemti līdzšinējās Saeimas pilnvaru laikā.

Vienlaikus Vējonis informēja, ka ministrija ir izstrādājusi grozījumus Zemessardzes likumā, lai nodrošinātu pilnvērtīgu un kvalitatīvu zemessargu apmācību, iespējas iesaistīt zemessargus NBS ikdienas miera laika funkciju īstenošanā, kā arī sociālās garantijas atvaļinātajiem zemessargiem. Tuvākajā laikā grozījumus plānots iesniegt valdībā.

«Jābeidz runāt tikai par iespējām palielināt aizsardzības budžetu. Ir jārīkojas, jāatrod nauda valsts budžetā, lai stiprinātu valsts drošību. Jāsāk ar Zemessardzi,» uzsvēra aizsardzības ministrs.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Raimonds Vējonis, Zemessardze

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats