29. aprīlis, Pirmdiena
Vārda dienas: Laine, Raimonds, Vilnis
Sākuma lapa » Sabiedrība » KNAB lūdz apsūdzēt 9 personas AS Ceļu pārvalde lietā
KNAB lūdz apsūdzēt 9 personas AS Ceļu pārvalde lietā
Autors: Apollo.lv / 18. jūnijs 2013, 12:03
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Ģenerālprokuratūrai 2011.gada oktobrī uzsāktā kriminālprocesa materiālus ar lūgumu saukt pie kriminālatbildības deviņas personas par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar A/S «Ceļu pārvalde» noslēgtajiem līgumiem un to izpildi, portālam «Apollo» pavēstīja KNAB pārstāve Inta Šaboha.


Izmeklēšanas gaitā iegūto pierādījumu kopums dod pamatu KNAB izmeklētājam uzskatīt, ka laikā no 2009.gada novembra līdz 2011.gada oktobrim četras A/S «Ceļu pārvalde» amatpersonas veikušas pretlikumīgas darbības, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, lai šīs akciju sabiedrības noslēgto līgumu izpildes rezultātā gūtu noziedzīgus finanšu līdzekļus.

A/S «Ceļu pārvalde» vajadzībām, izmantojot starpniekuzņēmumus, iepirktās izejvielas tika sadārdzinātas, kā rezultātā no uzņēmuma izkrāpti aptuveni 73 000 latu. Izmantojot vairākus citus uzņēmumus, tai skaitā arī ārzonu uzņēmumus, šie finanšu līdzekļi tika legalizēti.

Izmeklēšanas gaitā iegūto pierādījumu kopums dod pamatu pieņēmumam, ka personas, kas bija iesaistītas starpniekuzņēmumos (tajā skaitā arī viena amatpersona), bija arī patiesā labuma guvēji ārzonu uzņēmumos.

KNAB izmeklētājs rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret vienu bijušo A/S «Ceļu pārvalde» valsts amatpersonu par uzkūdīšanu ļaunprātīgi izmantot dienesta stāvokli, krāpšanas atbalstīšanu, stratēģiskas nozīmes preču aprites noteikumu pārkāpšanu, valsts amatpersonas bezdarbību, valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanu un par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā.

KNAB izmeklētājs rosina saukt pie kriminālatbildības vēl trīs A/S «Ceļu pārvalde» bijušās valsts amatpersonas par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, ja šīs darbības izraisījušas smagas sekas, kā arī divas privātpersonas par kukuļa piesavināšanos, kukuļdošanas organizēšanu un par starpniecības mēģinājumu kukuļdošanā, kā arī vienu personu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas atbalstīšanu, krāpšanas lielā apmērā atbalstīšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā.

Savukārt vēl pret divām privātpersonām KNAB izmeklētājs rosina uzsākt kriminālvajāšanu par krāpšanu lielā apmērā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ceļu pārvalde, Ģenerālprokuratūra, KNAB< Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, korupcija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats