02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Sabiedrība » Plūdos cietušajiem zaudējumi tiks atmaksāti tikai daļēji
Plūdos cietušajiem zaudējumi tiks atmaksāti tikai daļēji
Autors: Andris Jurkevics / BIZNESS.LV / 20. maijs 2013, 16:19
Pirmdien, 20.maijā, Krīzes vadības padomes (KVP) sēdē lēma  par šā gada plūdu zaudējumu atlīdzināšanu iesaistītajām institūcijām un pašvaldībām. Tika meklēti arī risinājumi veicamajiem pasākumiem, lai uzlabotu infrastruktūru un pilnveidotu valsts un pašvaldību institūciju spējas novērst vai mazināt iespējamos plūdu un palu draudus, kā arī likvidēt to sekas nākotnē.


Padome nolēma, ka plūdos cietušajām Latvijas pašvaldībām un to iedzīvotājiem tiks daļēji atlīdzināti plūdu radītie zaudējumi. Par kopējo atlīdzību summu vēl tiks lemts Ministru kabineta sēdē, taču atbildīgās iestādes lēš, ka tie varētu būt aptuveni 2,5 miljoni latu.

Lai novērstu plūdu iespējamību un mazinātu to sekas, tika panākta vienošanās, ka nepieciešams veikt upju lāzerskenēšanu, lai veidotu 3D kartes, kurās iespējams veikt plūdu modelēšanu. Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests apmācīs pašvaldību Civilās aizsardzības komisijas, kā koordinēt plūdu draudu novēršanu un seku likvidēšanu. 

Sēdes noslēgumā tika nolemts sagatavot un pašvaldībām sniegt vadlīnijas, kuras skaidro ārkārtējās situācijas būtību un nosaka, kādos gadījumos var tikt izsludināta ārkārtējā situācija. Arī iedzīvotājiem tiks skaidrots, kas ir ārkārtējā situācija un kāda ir tās nozīme. 




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krīzes vadības padome, Ministru kabinets, plūdi, plūdu zaudējumi, zaudējumu

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats