19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Krīzes vadības padomē izvērtēs plūdu nodarītos zaudējumus
Krīzes vadības padomē izvērtēs plūdu nodarītos zaudējumus
Autors: NRA.lv / 10. maijs 2013, 17:38
Pirmdien, 20.maijā tiek sasaukta Krīzes vadības padomes (KVP) sēde, kurā plānots izvērtēt 2013.gada pavasara palu un plūdu nodarītos zaudējumus un gūtās mācības.



Lai KVP sēdē pilnvērtīgi izvērtētu 2013.gada pavasara palu un plūdu nodarītos zaudējumus un gūtās mācības, kā arī sagatavotu saskaņotus priekšlikumus Ministru kabinetam par turpmāko rīcību.

Ministru prezidents V.Dombrovskis šodien izdevis rezolūciju, kurā atbildīgajām ministrijām uzdots sagatavot attiecīgus informatīvos ziņojumus.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai uzdots sagatavot informatīvo ziņojumu par 2013.gada pavasara plūdu un palu radītajiem zaudējumiem pašvaldībām un plānoto sociālo palīdzību tās iedzīvotājiem, bet Zemkopības ministrijai par zaudējumiem lauksaimniekiem, savukārt Satiksmes ministrijai par zaudējumiem valsts satiksmes infrastruktūrai. Iekšlietu ministrijai un Aizsardzības ministrijai uzdots sagatavot informatīvo ziņojumu par iepriekš neparedzētiem papildus izdevumiem, kas radušies nozarei strādājot plūdu un palu laikā.

Premjers cer sagaidīt no ministrijām arī priekšlikumus par veicamajiem pasākumiem, lai uzlabotu infrastruktūru un pilnveidotu valsts un pašvaldību institūciju spējas novērst vai mazināt iespējamos plūdu un palu draudus, kā arī likvidēt to sekas nākotnē.

Lai turpmāk ministrijām, pašvaldībām un sabiedrībai veidotos vienota izpratne par tiesiskā režīma "Ārkārtējā situācija" būtību un piemērošanu, Ministru prezidents V.Dombrovskis ir uzdevis KVP sekretariātam sagatavot un KVP sēdē prezentēt informatīvu materiālu, kurā izklāstīti pamatprincipi, kas būtu jāievēro pašvaldību domei, nozares ministrijai un Krīzes vadības padomei pieprasot Ministru kabinetam izsludināt ārkārtējo situāciju, atbilstoši likumam "Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli".



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ārkārtas sēde, plūdi, zaudējumi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats