26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Organizatori: Dziesmu svētku biļešu tirdzniecība ritējusi bez problēmām
Organizatori: Dziesmu svētku biļešu tirdzniecība ritējusi bez problēmām
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 8. aprīlis 2013, 10:56
Neraugoties uz cilvēku neapmierinātību par XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV deju svētku biļešu nekvalitatīvo tirdzniecību internetā, pasākuma organizētāji uzskata, ka problēmu neesot bijis. Biļešu tirdzniecība interneta vietnē Biļešu paradīze neesot apstājusies ne uz minūti, Neatkarīgai skaidroja dziesmu svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva.


«Biļešu tirdzniecība internetā neapstājās ne uz minūti, un internetā tika pārdots 31% no sestdien pārdotajām svētku pasākumu biļetēm,» teica I. Vasiļjeva.

Saskaņā ar noteikumiem viens pircējs internetā varēja nopirkt ne vairāk par astoņām biļetēm, savukārt klātienē vai telefoniski – ne vairāk par astoņām biļetēm uz vienu dziesmu svētku pasākumu. Kaut arī šādi ierobežojumi tika ieviesti, lai samazinātu iespējas biļešu spekulantiem, jau sestdienas vakarā internetā parādījās pirmie piedāvājumi iegādāties biļetes uz dziesmu svētku noslēguma koncertu. Vienas biļetes cena melnajā tirgū jau tagad pārsniedz 100 latu.

Tādēļ I. Vasiļjeva atgādina, ka cilvēkiem, kas pamana līdzīgus gadījumus vai aizdomīgas izcelsmes biļetes, vajadzētu rakstīt uz info@dziesmusveetki.lv vai zvanīt uz Latvijas Nacionālo kultūras centru (tālr. 67228985).

Sestdien, pirmajā biļešu tirdzniecības dienā, uz dziesmu un deju svētku pasākumiem tika nopirkti 86% no kopējā biļešu skaita, kas ir pieejamas publiskā tirdzniecībā. Kopumā iegādātas 44 000 biļešu, savukārt telefoniski rezervētas 6100 biļešu.

Publiskajā tirdzniecībā 6. aprīlī tika nodotas 58 000 biļešu uz svētku maksas pasākumiem. Divu stundu laikā kopš tirdzniecības sākuma tika izpirktas visas publiskajā tirdzniecībā pieejamās biļetes uz noslēguma koncertu un diviem deju lieluzveduma koncertiem.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: biļetes, Dziesmu svētki, Inga Vasiļjeva, tirdzniecība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats