02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Sabiedrība » LTV Ziņu dienesta vadītāju izvēlēsies slepeni
LTV Ziņu dienesta vadītāju izvēlēsies slepeni
Autors: Imants Vīksne / NRA.lv / 5. aprīlis 2013, 9:41
Slepena komisija slepenā konkursā pašlaik izvēlas Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta direktoru. Sabiedriskā medija nesabiedriskums kļūst saprotams uz gaidāmo pašvaldības vēlēšanu fona – ziņu vadītājs taču var palīdzēt uztūnēt valdošās partijas krītošos reitingus.


Viņš var būt atslēgas persona gan kvalitatīvu ziņu veidošanā, gan Vienotības popularitātes problēmu risināšanā atkarībā no tā, kas izrādīsies LTV slepenās komisijas prioritāte. Konkursa nolikumā līdztekus dažādām profesionālajām kvalitātēm – augstākajai izglītībai, pieredzei ziņu veidošanā un kolektīva vadīšanā – tiek prasīta nevainojama reputācija. Taču par politiskajām simpātijām nekas nav teikts, un vairāki neoficiāli noplūdinātie uzvārdi liecina, ka to vidū liela piekrišana varētu būt gan proamerikāniskām idejām, gan Vienotības īstenotajai trūkumciešanas politikai.

Oficiāli nekāda informācija uz āru netiek sniegta. LTV pašreklāmas redaktore Laura Brokāne tiesīga atklāt vien to, ka uz Ziņu dienesta direktora amata vietu pieteikušies 11 pretendentu, jo saskaņā ar nolikumu konkursa komisijas darbs norisinās slēgti. Var tikai minēt, ka komisijā iekļauta arī nesen ieceltā LTV valde vai vismaz valdes priekšsēdētājs Ivars Belte. Ziņu vadītāja amata konkursa termiņš tika pagarināts tieši tādēļ, ka aizkavējās valdes iecelšana. Neoficiāla informācija liecina, ka tā arī ir. Komisijā darbojas arī citi administrācijas, Ziņu dienesta un personāldaļas cilvēki. Konkurss notiks divās kārtās – rezultāti tiks paziņoti pēc lēmuma pieņemšanas 12. aprīlī.

Aģentūra LETA veikusi baumu pētījumus un guvusi apstiprinājumu par deviņiem kandidātiem, kuru vidū ir vairāki aizgājēji no laikraksta Diena. Uz Ziņu dienesta vadītāja amatu pretendē Anita Brauna, Vikija ValdmaneRozenberga, Guntis Bojārs. Vēl citi kandidāti ir žurnālisti Egils Zariņš, Miroslavs Kodis, Iveta Elksne, Oļģerts Tipāns, LU lektore Olga Proskurova, un portāla Nozare.lv redaktore Inese Helmane. Vēl runā, ka pieteicies kāds ugunsdzēsējs, un tādējādi tikai par vienu kandidātu faktiski nekas nav zināms.

Jau šobrīd televīzijas kuluāros vairāk vai mazāk skaidrs, kuri ir galvenie favorīti.

Fināla cīņa par amatu varētu izvērsties starp Ziņu dienesta atbalstīto kandidatūru – LTV žurnālisti Ivetu Elksni, proamerikāniskā žurnāla Ir žurnālisti Anitu Braunu un arī no vecās Dienas komandas nākošo Vikiju ValdmaniRozenbergu. Savukārt Guntim Bojāram ceļu uz finālu varētu apgrūtināt konkursā noliktā izglītības latiņa.

Saskaņā ar amata aprakstu direktors plāno, koordinē un vada Ziņu dienesta darbu, arī «informē darbiniekus par aktuālajiem notikumiem». Acīmredzot tieši tādēļ šis amats un tā iespējamais ieguvējs tik nervozus dara politiķus. Latvijas Raidorganizāciju asociācijas vadītāja Gunta Līdaka prognozē: «Viņam būs ļoti liela ietekme. Tā būs galvenā stratēģiskā figūra Latvijas Televīzijā priekšvēlēšanu procesā.» Jo vienas partijas elektorātam svarīgus notikumus televīzija var ignorēt, kamēr otras aktualitātes – izcelt: «Vienotībai kritīs reitingi, šie tūnēs augšā.



Diskusija par rakstu (0) , LTV, LTV ziņu dienests

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats