19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Saeima ar klusuma brīdi piemin mūžībā aizgājušo Imantu Ziedoni
Saeima ar klusuma brīdi piemin mūžībā aizgājušo Imantu Ziedoni
Autors: NRA.lv / 28. februāris 2013, 14:39
Šodien pirms Saeimas plenārsēdes deputāti ar klusuma brīdi pieminēja vakar vakarā mūžībā aizgājušo dzejnieku Imantu Ziedoni.


Uzrunājot parlamentu, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra: "Vakar vakarā mūžībā ir aizgājis Imants Ziedonis. Viņš vienmēr ir aizstāvējis Latviju, ir bijis draugs bērniem, acīgs vērotājs no malas, izcils rakstnieks un dzjnieks. Viņš ir bijis doma un gars un to visu viņš ir darījis viegli, spēlējoties. Viņš spēja pateikt sadzirdami, ko nozīmē būt savas zemes patriotam. 1990. gadā, balsojot par neatkarības deklarāciju, viņš sekoja savai sirdsapziņai un pildīja cilvēciskāko no saviem pienākumiem. Viņš darīja visu, kas ir paša spēkos, lai Latvija kļūtu brīva."

Līdzjūtību I. Ziedoņa tuviniekiem izteicis arī premjers. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzsver: "Imants Ziedonis - izcilais latvietis, sava ceļa gājējs, vairāku paaudžu gara un domas veidotājs, tautas pagātnes un nākotnes izteicējs. Viņa mūžs ir ceļš uz patiesību: dzejas, cilvēka, tautas. Mēs esam pateicīgi, ka viņš bijis ar mums".


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Imants Ziedonis, Saeima, Solvita Āboltiņa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats