05. maijs,
Vārda dienas: Ģederts, Ģirts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Lūdz sākt kriminālprocesu saistībā ar kultūras ministres komandējumu uz Austrāliju
Lūdz sākt kriminālprocesu saistībā ar kultūras ministres komandējumu uz Austrāliju
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 9. janvāris 2013, 15:16
Saistībā ar neoficiālo informāciju par to, kādā veidā varētu būt iegādātas aviobiļetes kultūras ministres Žanetes Jaunzemes-Grendes un viņas dzīvesbiedra Anta Grendes lidojumam turp un atpakaļ uz Austrāliju, portāls “pietiek.com” vērsies ar iesniegumu Valsts policijā.


Ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Ieva Līne žurnālistiem iepriekš skaidroja, ka Jaunzemes-Grendes ceļa izdevumi, kas, pēc Līnes teiktā, tradicionāli veido komandējumu lielāko izmaksu daļu, lidojumam turp un atpakaļ uz Austrāliju bijuši 2205 lati.

Savukārt “pietiek.com” vērš uzmanību uz to, ka aviobiļeti lidojumam Rīga-Adelaida patiesībā var iegādāties ievērojami lētāk, norādot, ka lidojums šajā maršrutā turp un atpakaļ marta vidū izmaksātu tikai 900 latu.

Portāls atgādina, ka saistībā ar to jau publiski izskanējušas aizdomas, ka šajā gadījumā varētu būt izmantoti kādas „draudzīgas” tūrisma firmas pakalpojumi, proti, rēķins par aviobiļetēm Kultūras ministrijai, iespējams, piestādīts par vienu personu – ministri, savukārt tūrisma firma par šo valsts apmaksāto summu nodrošinājusi aviobiļeti arī ministres dzīvesbiedram.

„Tā kā Kultūras ministrija ir oficiāli paziņojusi, ka ministres ceļa izdevumi bijuši vairāk nekā 2200 latu, mediju informācija liek domāt, ka puse no šīs summas varētu būt izkrāpta valstij, lai izmantotu ministres dzīvesbiedra vajadzībām,” norādīts “pietiek.com” iesniegumā.

Iesniegumā Valsts policija aicināta sākt kriminālprocesu, lai izvērtētu šo informāciju par iespējamu noziedzīgu nodarījumu, jo nepieciešamās informācijas iegūšana un izvērtēšana šajā gadījumā varētu būt iespējama tikai ar kriminālprocesa metodēm.

Jaunzeme-Grende uz Austrāliju devās neilgi pirms Ziemassvētkiem – 23.decembrī, lai piedalītos Austrālijas latviešu 54.Kultūras dienu pasākumos, kā arī lai tiktos ar tās valsts latviešu diasporu. Ministres komandējums ilga līdz 5.janvārim.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Austrālija, pietiek.com, Žanete Jaunzeme-Grende

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats