03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Kultūras ministres vīrs publisko savas Austrālijas brauciena biļetes iegādes dokumentus
Kultūras ministres vīrs publisko savas Austrālijas brauciena biļetes iegādes dokumentus
Autors: Apollo.lv / 11. janvāris 2013, 16:00
Pēc tam, kad medijos parādījās informācija, ka portāls «pietiek.com» vērsies ar iesniegumu Valsts policijā, kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) vīrs Ants Grende atsaucies portāla aicinājumam un publiskojis savas Austrālijas brauciena aviobiļetes iegādes dokumentu un pašas biļetes kopijas. Tās rāda – par savu biļeti ministres vīrs maksājis pats, un arī šī biļete izmaksājusi aptuveni 2200 latu.


Portāls raksta, ka Ants Grende, atsaucoties uz portāla aicinājumu, ir «pietiek.com» nosūtījis datorā nedaudz apstrādātas dokumentu kopijas, no kurām izriet, ka viņš par savu biļeti ir maksājis pats, ar oficiālu bankas pārskaitījumu, un ka biļetes cena tāpat kā viņa dzīvesbiedrei ir bijusi aptuveni 2200 latu.

Portāls Grendes piesūtītās dokumentu kopijas ir nosūtījis Valsts policijai.

Jau ziņots, ka saistībā ar izskanējušo informāciju par kultūras ministres Jaunzemes-Grendes komandējumu Austrālijā, portāls «pietiek.com» otrdien vērsās ar iesniegumu Valsts policijā.

Portāls vēstīja, ka 2220 lati, kas iztērēti aviobiļetēm, nav nemaz tik lēti, jo pašlaik, iegādājoties biļetes turp un atpakaļ šajā maršrutā uz marta vidu, tā izmaksās aptuveni 900 latu. Tikmēr ministres biļete izmaksājusi vairāk nekā divreiz dārgāk.

«Saistībā ar to jau publiski izskanējušas aizdomas par to, ka šajā gadījumā varētu būt izmantoti kādas «draudzīgas» tūrisma firmas pakalpojumi: rēķins par aviobiļetēm ministrijai varētu būtu piestādīts par vienu personu – ministri, savukārt tūrisma firma par šo valsts apmaksāto summu nodrošinājusi aviobiļeti arī ministres dzīvesbiedram,» vēstīja portāls.

«Tā kā Kultūras ministrija ir oficiāli paziņojusi, ka ministres ceļa izdevumi bijuši vairāk nekā 2200 latu, mediju informācija liek domāt, ka puse no šīs summas varētu būt izkrāpta valstij, lai izmantotu ministres dzīvesbiedra vajadzībām,» tika norādīts «pietiek.com» iesniegumā, kas adresēts Valsts policijas priekšniekam Intam Ķuzim.

Portāls aicinājis Valsts policiju uzsākt kriminālprocesu, lai izvērtētu iespējamu noziedzīgu nodarījumu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ants Grende, Austrālija, Žaneta Jaunzeme-Grende

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats