01. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Ziedonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Autovadītājus aicina būt īpaši piesardzīgiem
Autovadītājus aicina būt īpaši piesardzīgiem
Autors: Apollo.lv / 24. decembris 2012, 14:34
Tuvākajā laikā sinoptiķi prognozē gaisa temperatūras paaugstināšanos un nokrišņus slapja sniega un lietus veidā, kā rezultātā uz ceļiem var veidoties apledojums, tāpēc autovadītāji aicināti būt īpaši piesardzīgi.


Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka šorīt Rīgā, sākot no plkst.5.50 tiek veikta tiltu un satiksmes pārvadu preventīva apstrāde ar pretslīdes materiāliem. Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi darbā iesaistījuši 29 tehnikas vienības.

Transporta plūsma Rīgas ielās ir samērā raita, un sabiedriskais transports kursē atbilstoši noteiktajam grafikam.

Departaments aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem, iesaka ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Īpaši bīstams satiksmei ir sasalstošais lietus, kā rezultātā uz ceļu seguma veidojas apledojums, kā arī tā sauktais melnais ledus, kas pastiprināti veidojas uz brauktuvēm, kas atrodas ūdenstilpju un mežu tuvumā.

Sniega puteņa dēļ Kurzemē, Zemgalē un daļā Vidzemes pirmdien ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālās nozīmes autoceļiem. Savukārt braukšanas apstākļi uz vietējās nozīmes ceļiem ir apgrūtināti visā Latvijā.

Kā informē «Latvijas Valsts ceļi», daudzviet uz ceļiem veidojas sniega sanesumi. Autovadītājiem jābūt uzmanīgiem visā Kurzemē un Zemgalē, Rīgas apkārtnē, kā arī Vidzemē Rīgas jūras līča piekrastē.

Kurzemē braukšanu apgrūtina arī apledojuma veidošanās.

Latgalē un Austrumvidzemē braukšanas apstākļi šorīt ir apmierinoši.

Ceļi tiek tīrīti un kaisīti, taču brāzmainā vēja un puteņa laikā brauktuves ātri kļūst sniegotas. Dienā vēja brāzmas nemazināsies, visā valstī snigs, putinās un iespējami arī lauzti, krituši koki uz brauktuves, kas var kavēt satiksmi.

«Latvijas Valsts ceļi» aicina autovadītājus, braucot ziemas apstākļos, izvēlēties ceļa stāvoklim un savām auto vadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri. Ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji.




Diskusija par rakstu (1)

Atslēgvārdi: Latvijas Valsts ceļi, Rīgas domes Satiksmes departaments, sniegs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats