28. aprīlis,
Vārda dienas: Gundega, Terēze
Sākuma lapa » Sabiedrība » Arvien vairāk ķīniešu ģimenes iekārtojas uz dzīvi Latvijā
Arvien vairāk ķīniešu ģimenes iekārtojas uz dzīvi Latvijā
Autors: Apollo.lv / 23. oktobris 2012, 9:26
Arvien vairāk ir tādu ķīniešu ģimeņu, kas ieguvušas uzturēšanās atļauju Latvijā, šeit nopērkot nekustamo īpašumu.


Laikraksts «Diena» intervējis ķīniešu ģimeni, kas nesen pārcēlusies uz dzīvi Latvijā. Kā vēstī avīze, Gens Džanbao ar ģimeni atradis Latviju un Cēsis internetā, un bēgot no miljonu pilsētas piesārņojuma un saspiestības, tie atbraukuši tieši uz Latviju, raksta Apollo.lv.

Mediķis Džanbao sacījis, ka uz Cēsīm viņi pārcēlušies, jo Latvijā esot ļoti skaista daba un tīra vide.

Džanbao ģimene nopirkto īpašumu Latvijā nav izmantojusi kā biļeti tālākam ceļam uz rietumiem, bet gan iekārtojusies uz dzīvi šeit.

Laikraksts vēstī, ka Džanbao 22 gadus bijis ārsts Ķīnas Šaņdunas provinces galvaspilsētā Dzjiņaņā, Latvijā viņš kļuvis par masieri. Viņš stāsta, ka pēc kāda laika gribot pievērsties akupunktūras praksei. Viņš sola tuvāko gadu laikā iemācīties latviešu valodu, atzīstot, ka valoda ir sarežģīta.

«Diena» atgādina, ka pirms dažām nedēļām Latvijas medijos parādījās ziņas, ka nu vairs ne tikai Krievijas un citu NVS valstu pilsoņi aktīvi iepērk nekustamos īpašumus Latvijā – to darot arī ķīnieši, kuriem piešķirto uzturēšanās atļauju skaits esot lielāks nekā, piemēram, amerikāņiem.

Ķīnas pilsoņi par Latviju sākuši interesēties tikai nesen. Pēc Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes sniegtās statistikas līdz 2011.gada beigām Ķīnas pilsoņiem Latvija bija piešķīrusi tikai 19 uzturēšanās atļaujas. Salīdzinājumam – šā gada oktobra vidū to skaits jau sasniedza 69.

Nekustamā īpašuma mākleri atklāj, ka ķīnieši labprāt iegādājas īpašumus ne tikai Rīgā un Pierīgā, bet arī nedaudz attālākos reģionos. Populāra esot gan Cēsu pilsēta, gan arī netālu no Jelgavas esošais Ozolnieku novads.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ķīnieši, ķīniešu ģimenes, uz dzīvi Latvijā

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats