26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Kamēr labējiem nebūs spēcīga līdera, vēlēšanās uzvarēs Saskaņas centrs
Kamēr labējiem nebūs spēcīga līdera, vēlēšanās uzvarēs Saskaņas centrs
Autors: Marta Grīsle / NRA.lv / 28. jūnijs 2012, 16:24
Lai gan par vienu no veidiem kā pašvaldību vēlēšanās izkonkurēt Saskaņas centru (SC) tiek uzskatīta labējo partiju apvienošanās, politologi skaidro, ka galvenā problēma latviešu partijām ir līderu trūkums, uzsverot, ka ir nepieciešams tikpat spēcīgs līderis kā Nils Ušakovs.


Politologs Filips Rajevskis skaidro, ka: „apvienošanās varētu būt pozitīva, taču galvenais jautājums ir, kuras partija apvienotos un kurš būtu līderis? Ja skatāmies uz SC, skaidri redzams, ka partija ir izvēlējusies līderi un Nils Ušakovs veiksmīgi darbojas savā lauciņā, bet kas notiek ar latviešu partijām, īstas skaidrības nav. Iespējams, ka Valdis Dombrovskis varētu konkurēt ar Nils Ušakovu. Taču problēma varētu būt tajā, ka Nils Ušakovs ir harizmātisks un ātri ieguva vēlētāju atsaucību, savukārt Valdis Dombrovskis savu imidžu izveidoja salīdzinoši nesen.”

Arī polittehnologs Jurģis Liepnieks uzskata, ka SC stiprākā kārts ir N. Ušakovs un SC varētu izdoties atkārtoti uzvarēt Rīgas pašvaldību vēlēšanās. „Nav tik būtiski, vai labējās partijas apvienojas vai darbojas atsevišķi – galvenais ir vienoties par kopīgu lozungu. Latviešu partijām Rīgas domes līmenī nav spilgtu līderu, bet Vienotības (V) rindās varētu kāds arī atrasties,” skaidro Jurģis Liepnieks

Jāpiebilst, ka ceturtā daļa (24%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka būtu nepieciešams veidot jaunas labējās partijas vai partiju apvienības, kas piedalītos Rīgas pašvaldības vēlēšanās, taču pretējās domās ir vairāk nekā puse (54%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju. 22% šajā jautājumā nav konkrēta viedokļa. To apliecina pētījumu centra TNS veiktā aptauja.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Filips Rajevskis, Saskaņas centrs, TNS

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats