07. maijs, Otrdiena
Vārda dienas: Henriete, Henrijs, Jete
Sākuma lapa » Sabiedrība » Kādēļ uz ielām neieredz velosipēdistus, un vai viņiem būtu jāiegādājas OCTA?
Kādēļ uz ielām neieredz velosipēdistus, un vai viņiem būtu jāiegādājas OCTA?
Autors: Apollo.lv / 27. jūnijs 2012, 17:25
Sabiedrības attieksme pret velosipēdistiem Latvijā ir diezgan negatīva. Viņu klātbūtne uz ielām tā īsti nav pa prātam nedz autovadītājiem, nedz kājāmgājējiem.


Portāla «veloriga.lv» veidotājs Romāns Meļņiks intervijā radio «Baltkom 93,9» atzīst, ka tas ir tādēļ, ka velosipēdistu skaits pilsētā pieaug, un velosipēdisti it kā ieņēmuši gan kājāmgājēju, gan autovadītāju teritoriju.

«Pirms septiņiem gadiem velosipēdistu pilsētā praktiski nebija. Kājāmgājēji jūtas saimnieki uz gājēju ietvēm, savukārt autovadītāji - uz ielas. Velosipēdistu skaits katru gadu pieaug trīs līdz četras reizes, viņiem ir tiesības braukt gan pa trotuāru, gan ielu. Līdz ar to velosipēdisti ieņēmuši teritoriju, kas sākotnēji piederēja autovadītājiem un gājējiem,» skaidroja Meļņiks.

Runājot par to, kāpēc velosipēdisti nereti neievēro ceļu satiksmes noteikumus, Meļņiks padalījās novērojumā, ka pārsvarā ceļu satiksmes noteikumus neievērojot tie cilvēki, kas no sabiedriskā transporta taupības nolūkos pārsēdušies uz velosipēdiem. Bijušie autovadītāji noteikumus pārsvarā ievērojot, atzina Meļņiks, norādot, ka, protams, pārkāpēju vidū ir arī daudzi jaunieši, raksta Apollo.lv.

Meļņiks tāpat piekrita, ka liela problēma savstarpējās attiecībās uz ceļa ir cilvēku nespēja vienam otru cienīt.

Velosipēdu skaits katru gadu pieaug, taču pilsētas infrastruktūra tam nav gatava - nav attiecīgo zīmju, Rīga ir šaura pilsēta, bet automašīnu ir daudz.

Uz jautājumu, vai velosipēdistiem vajadzētu iegādāties transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu OCTA, Meļņiks norādīja, ka laukos finansiālu apstākļu dēļ to lielākajai daļai iedzīvotāju iegādāties nebūtu iespējams, tas pats būtu Rīgā ar studentiem, kas pilsētā ir ļoti liela daļa velosipēdistu.

Jau ziņots, ka sabiedrības uzmanība pievērsta lielajam iereibušo velosipēdistu skaitam, kurus svētku laikā pieķēruši policisti.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: OCTA, Romāns Meļņiks, veloriga.lv, velosipēdisti

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats