06. maijs, Pirmdiena
Vārda dienas: Didzis, Gaidis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Piecu gadu laikā no OCTA līdzekļiem satiksmes drošībā ieguldīti 4,5 miljoni latu
Piecu gadu laikā no OCTA līdzekļiem satiksmes drošībā ieguldīti 4,5 miljoni latu
Autors: NRA.lv / 23. aprīlis 2013, 15:39
Kā liecina Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) dati, pēdējo piecu gadu laikā no apdrošināšanas sabiedrībām ceļu satiksmes negadījumu novēršanā un profilaksē ieguldīti 4,5 miljoni lati.


Ceļu satiksmes drošības padome pusi no līdzekļiem, kas saņemti, lai sekmētu ceļu satiksmes dalībnieku drošības līmeņa paaugstināšanu, novirza Iekšlietu ministrijas padotībā esošajām iestādēm. Pārējā daļa tiek piešķirta citiem projektiem, kuru mērķis ir paaugstināt iedzīvotāju zināšanu un informētības līmeni par drošu satiksmi, piemēram, CSDD, LTAB, LAMB un citu organizāciju rīkotajām informatīvajām kampaņām.

"Pēdējo gadu laikā no OCTA līdzekļiem finansētas daudzas kampaņas, to skaitā īpaša uzmanība vērsta bērnu un jauniešu izglītošanai par satiksmes drošības jautājumiem. Katru gadu tiek piešķirts finansējums Latvijas Jauno satiksmes dalībnieku sacensībām, kuru mērķis ir mudināt ikvienu mūsu valsts skolēnu no 10 līdz 12 gadiem mācīties ceļu satiksmes noteikumus, apgūt pirmās palīdzības sniegšanas iemaņas. No OCTA līdzekļiem veikti arī iepirkumi. Piemēram, visiem jau labi pazīstamie Runcis Rūdis un Bebrs Bruno ir tapuši ar OCTA atbalstu, ir izveidotas mācību klases satiksmes noteikumu apmācībai un citu preventīvu pasākumu organizēšanai. Tāpat ir iegādāti digitālie riepu protektoru dziļuma mērītāji, kas ļauj pārbaudīt protektoru dziļumu un to atbilstību sezonai, ekspresdiagnostikas testi narkotisko un psihotropo vielu ietekmes konstatēšanai. Šādu piemēru ir ne mazums un tie ir būtiski, tā kā nepieciešams visiem iespējamiem līdzekļiem samazināt ceļu satiksmes negadījumu, cietušo un bojā gājušo skaitu", informē LTAB valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics.

Ceļu satiksmes drošības padomes sēdes darba kārtībā bija jautājums par 2013.gadā realizējamiem, uz ceļu satiksmes drošību vērstiem projektiem, tai skaitā sociālās kampaņas "Bonus Malus!" organizēšanu transportlīdzekļu īpašniekiem un vadītājiem par Bonus Malus sistēmu, Bonus Malus aprēķina kārtību un Bonus Malus klasi ietekmējošajiem faktoriem.

Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē skatīto Ceļu satiksmes drošības plāna projektu paredzēts publiskot Satiksmes un Iekšlietu ministriju mājas lapās, kā arī projekts tiks nosūtīts izskatīšanai un ierosinājumu sniegšanai nevalstiskām organizācijām. Pēc LTAB ierosinājuma plānā tiks iekļauts punkts par iespēju nākotnē papildināt normatīvos aktus ar normām, kas paredzētu to, ka transportlīdzeklis nevar turpināt piedalīties ceļu satiksmē, ja attiecīgo institūciju pārbaudē konstatēts, ka transportlīdzeklim nav veikta OCTA un/vai tehniskā apskate, un šāds transportlīdzeklis ir jāizņem no turpmākas dalības ceļu satiksmē, līdz brīdim, kamēr attiecīgais pārkāpums tiktu novērsts.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ceļu satiksmes drošības direkcija, LTAB, OCTA, satiksmes drošība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats