05. maijs,
Vārda dienas: Ģederts, Ģirts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pēc pasēm un eID kartēm - rindas
Pēc pasēm un eID kartēm - rindas
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 20. jūnijs 2012, 12:18
Kaut arī pirmais personas apliecību jeb elektronisko identifikācijas (eID) karšu izsniegšanas bums jau noplacis, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) nodaļās Rīgā rindas joprojām lielas.


Pirmdienās ir visvairāk cilvēku, bet citās nedēļas dienās – pat grūti prognozēt, cik ilgu laiku vajadzēs, lai nokārtotu formalitātes.

PMLP nodaļā Mazajā Nometņu ielā 47 dokumentu noformēšana 18. jūnija pēcpusdienā tika pārtraukta, todien laimīgo pulkā iekļuva 90 cilvēku. Pārējiem nācās mērot ceļu kādu citu dienu. Savukārt iepriekšējo pierakstu darbinieces varēja piedāvāt tikai uz jūlija vidu. Tikko viens klients aizgāja, nākamais sēdās viņa vietā, un darbinieces strādāja bez atelpas. Nodaļas telpās krēsli izvietoti kā kinoteātrī – vairākās rindās, un gandrīz neviens nebija tukšs, raksta NRA.lv.

Ir sākusies aktīvā ceļošanas sezona, un cilvēki steidz noformēt pases un ielūgumus vīzu saņemšanai. Skolās sācies brīvlaiks, tāpēc arī ģimenes ar bērniem aktīvāk noformē ceļojuma dokumentus, skaidro PMLP sabiedrisko attiecību vadītājs Andrejs Rjabcevs. Vasarā šāda situācija esot pierasta lieta, taču pirmdienās apmeklētāju visās PMLP nodaļās Rīgā allaž esot vairāk. Savukārt, piemēram, 13. jūnijā, PMLP Rīgas 2. nodaļā Alunāna ielā 1 dokumentus iesnieguši tikai pieci cilvēki.

Pagaidām arī jaunās personas apliecības tiek izsniegtas ar kavēšanos. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem tās vajadzētu izsniegt 10 dienu laikā, bet pašlaik vidējais termiņš ir 15 dienas. Gadās, ka paiet arī ilgāks laiks, informē A. Rjabcevs. Divu mēnešu laikā, līdz jūnija sākumam, kopš Latvijā tiek izsniegtas eID kartes, šo dokumentu noformējuši gandrīz 22 000 iedzīvotāju. Līdz jūlijam varētu būt izsniegti kopumā 30 000 personas apliecību. PMLP statistika liecina, ka ik dienu jaunajām personas apliecībām piesakās vidēji 400–500 iedzīvotāju, un tas nav maz. Lielākā interese par identifikācijas kartēm novērojama Rīgā, kur šobrīd izsniegts gandrīz 5000 jauno karšu, kā arī Valmierā, Daugavpilī, Jelgavā un Cēsīs.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andrejs Rjabcevs, eID kartes, pases, PMLP

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats