26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ēnu dienā pieprasītākās nozares - medicīna un masu mediji
Ēnu dienā pieprasītākās nozares - medicīna un masu mediji
Autors: BNA / 15. februāris 2012, 17:05
Biznesa izglītības biedrības Junior Achievement – Young Enterprise Latvija (JA-YE Latvija) un Swedbank organizētajā Ēnu dienā piedalījušās 422 organizācijas, piedāvājot skolēniem ēnošanai vairāk kā 4900 vakances. Reģistrēto skolēnu skaits pārsniedzis 10 000, taču patiesais Ēnu dienas dalībnieku skaits ir vēl lielāks, jo daļa skolēnu ēnu devējus uzrunāja individuāli.


Šogad pieprasītākās nozares bija medicīna, masu mediji un kultūra. Biežāk nekā citkārt jaunieši vēlējās ēnot iekšlietu un aizsardzības iestāžu, kā arī sabiedriskās ēdināšanas un tūrisma nozares pārstāvjus. Lai akcentētu inženierzinātņu nozīmi Latvijas ekonomikas attīstībā, dalībai Ēnu dienā atsaucās vairāk kā 50 dažādu nozaru ražošanas uzņēmumi.

Swedbank konkursā par skolu, kuras audzēkņi visaktīvāk piedalījušies Ēnu dienas projektā, uzvarēja Madonas Valsts ģimnāzija un Iecavas vidusskola, balvā saņemot velonovietnes.

Jānis Krievāns, Junior Achievement – Young Enterprise Latvija izpilddirektors: „Projekts Ēnu diena ir vērsts uz personības izaugsmi, kas to atšķir no profesionālās orientācijas pasākumiem, kuras pamatuzdevums ir aizpildīt vakantās darba vietas. Ēnu dienas primārais uzdevums – palīdzēt skolēnam apgūt un attīstīt prasmes savu interešu, spēju un iespēju samērošanā, savas karjeras mērķu izvirzīšanā un karjeras vadīšanā. Līdz ar to Ēnu dienas ietvaros skolēniem ir iespēja paplašināt savu redzesloku un izpratni par nepieciešamajām iemaņām un prasmēm, lai varētu kļūt par veiksmīgiem, uz sasniegumiem motivētiem uzņēmējiem un organizāciju vadītājiem, kā arī savas nozares līderiem.”

Māris Mančinskis, Swedbank vadītājs Latvijā: „Reti kurš jau skolas laikā skaidri zina, ko tieši gribēs darīt, kādu profesiju izvēlēties. Tieši tāpēc svarīgi jau pirms izvēles izdarīšanas, ko studēt, pabūt reālā vidē un saprast - vai man ir piemērota šī profesija - tāda, kāda tā ir īstenībā. Swedbank piedalās "Ēnu dienā", jo jūtamies atbildīgi. Mums ir jādod iespēja zinātkāriem jauniešiem izzināt dažādas profesijas un gūt jaunu pieredzi. Iespējams, šī viena diena var mainīt viņu dzīvi. Tāpēc prieks par skolēnu lielo interesi!”.

Ēnu diena Latvijā notika jau 12. reizi. Tās mērķis ir veicināt un pilnveidot skolēnos radošo potenciālu un uzņēmējspējas, paplašināt skolēnu redzesloku un izpratni par nepieciešamajām zināšanām un prasmēm, kas jāapgūst, lai varētu sevi pilnvērtīgi realizēt iecerētajā nākotnes profesijā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ēnu diena, Junior Achievement, medicīna, mediji

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats