27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » Policisti turpmāk ar digitālām ierīcēm mērīs riepu protektoru dziļumu
Policisti turpmāk ar digitālām ierīcēm mērīs riepu protektoru dziļumu
Autors: Apollo.lv / 16. janvāris 2012, 18:50
Valsts policija ir iegādājusies digitālas riepu protektoru dziļuma mērierīces un līdzās ikdienas darbam tagad varēs pārbaudīt arī spēkratu riepu protektoru dziļumu, portāls «Apollo» uzzināja Valsts policijā.


Policijā uzsver, ka jaunās mērierīces atvieglos policijas darbu. Līdz šim policijai šādu mērierīču nebija un, ja radās aizdomas par neatbilstošu protektoru dziļumu, autovadītājam kopā ar policiju bija jādodas uz tuvāko CSDD nodaļu, lai izmērītu protektoru dziļumu.

Lai vērstu autovadītāju uzmanību uz to, cik būtiska ir braukšana ar laika apstākļiem atbilstošām riepām, kurām protektoru dziļums atbilst normatīvo aktu prasībām, rīt Biķernieku trasē Valsts policija sadarbībā ar «Drošas Braukšanas Skolu» organizēs informatīvu pasākumu ar paraugdemonstrējumu elementiem.

Neatbilstošs riepu protektoru dziļums paaugstina ceļu satiksmes negadījumu risku, automobilim bremzējot, apstāšanās ceļš kļūst garāks, jo nav nepieciešamās saķeres ar brauktuves virsmu, kā rezultātā var rasties sānslīde un citi apdraudējumi, kas tieši veicina negadījumu rašanos.

Policija atgādina, ka minimālais pieļaujamais vieglo automobiļu protektoru dziļums vasaras riepām ir 1,6 milimetri, savukārt ziemas riepām – četri milimetri. Ja riepu protektoru dziļums ir mazāks nekā minimālais pieļaujamais, tas nozīmē, ka automašīnas tehniskais stāvoklis neatbilst ceļu satiksmes noteikumos prasītajam un rada apdraudējumu sev un citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: CSDD, policija, riepu protektors

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats