03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Politoloģe pārsteigta, ka krievi nesaprot - otra valsts valoda viņiem nebūs izdevīga
Politoloģe pārsteigta, ka krievi nesaprot - otra valsts valoda viņiem nebūs izdevīga
Autors: Apollo.lv / 6. janvāris 2012, 13:06
Ja krievu valoda kļūst par otro valsts valodu, iebrauks cilvēki, lai pretendētu uz valsts varu. Vispirms uz ekonomisko un ilgi nebūs jāgaida, kad arī uz politisko, uzskata politoloģe Ilze Ostrovska, paužot izbrīnu - kā Latvijā dzīvojošie krievi nesaprot, ka viņiem krievu valoda kā otra valsts valoda nebūs izdevīga.


Ostrovska intervijā Latvijas Radio pauda - krievi iedomājas, ka otra valsts valoda viņiem dos papildu varu, taču tiklīdz krievu valoda būs kā otra valsts valoda, iebrauks krievvalodīgie, kas nebūt var nebūt no Krievijas, raksta Apollo.lv.

Politoloģe atgādināja, ka bijušajā PSRS krievu valodā runāja 250 miljoni cilvēku. Sāks braukt cilvēki arī no Azerbaidžānas, skaidroja politoloģe, norādot: «Tas varētu būt nepatīkami mūsu pašiem krieviem.»

Otrkārt, kā uzskata politoloģe, uz Latviju brauks krievi, kas brauks kontrolēt un valdīt. Viņiem būs nauda, laba izglītība un sava vidusšķira. «Viņiem vietējie nebūs vajadzīgi. Mūsu krievu biznesmeņi - mazie un vidējie uzņēmēji, vienā mirklī pārvērtīsies mikrouzņēmējos,» sacīja Ostrovska.

Viņa pastāstīja, ka Latvijas krievi domā - viņu intereses ir svarīgas tiem, kas dzīvo pāri Zilupei. «Nu nav! Viņiem svarīgas viņu intereses un nekas cits!» - brīdina Ostrovska.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ilze Ostrovska, krievi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats