27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Lielveikali Zolitūdē – jūtīgs jautājums
Lielveikali Zolitūdē – jūtīgs jautājums
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 27. augusts 2014, 16:52
Zolitūde ir Rīgas rajons, kurā veikali vajadzīgi, saka SIA Rimi Latvia vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Valnere. Nākamgad Zolitūdē, iepretim nu jau tikpat kā nojauktā veikala Maxima iežogotajai teritorijai, plānots atklāt biroju ēku un tirdzniecības centru.


Tajā pašā apkaimē gatavojas uzbūvēt vēl vienu lielveikalu, bet citu – ne Rimi.

Zolitūdieši pašlaik uz lielveikala būvniecību reaģējuši emocionāli. Tikko viens veikals sabrucis, paņemot 54 cilvēku dzīvības, kā konkurenti jau slien augšā nākamo, noteic rīdziniece Guna. Viņa uzskata, ka pašlaik tas nav ētiski. «Es domāju, ka Latvijas iedzīvotājiem vārds «Zolitūde» būs sāpīgs vienmēr,» saka D. Valnere. «Taču mēs neesam saistīti ar šo vietu. Būvdarbus ir sācis ēkas īpašnieks, Rimi būs tikai viens no nomniekiem. Mums ir cits projekts un cits stāsts. Mēs izvērtējam katra reģiona, rajona attīstības iespējas, un Zolitūde ir rajons, kur dzīvo ļoti daudz cilvēku, un viņiem vajag iepirkties. Pilsēta attīstās, vai tad nebūs neviena veikala? Turklāt šajā teritorijā plānots vēl viens lielveikals, līdz ar to Zolitūdi kā attīstības vērtu vietu ir novērtējuši arī citi.»

Ēka tiek būvēta uz zemes gabala, kas saskaņā ar Rīgas pilsētas attīstības plānu ir paredzēts apbūvei. Ēkas īpašnieks ir SIA Nekustamā īpašuma projekti. Rimi Latvia pārstāve uzsver, ka būvniecību nav iespējams sākt ātri, tāpēc šis projekts tapis apmēram septiņus gadus, kamēr nonākuši līdz būvniecībai. «Plānošana sākta jau 2008. gadā. Tad iestājās krīze, un šis attīstības projekts apstājās, jo uzņēmumam prioritāte bija nodrošināt esošo veikalu darbību. Pēc krīzes darbs pie jaunu projektu izveides atsākās. Nomas līgums noslēgts 2012. gadā, un tika sākta projektēšana,» skaidro D. Valnere. Rīgas pilsētas būvvaldes mājaslapā lasāms, ka 2012. gada aprīlī nolemts izdot plānošanas un arhitektūras uzdevumu, bet publiskās apspriešanas procedūra nav nepieciešama, jo tirdzniecības centra būvniecība būtiski nepasliktina iedzīvotāju sadzīves apstākļus, būtiski nesamazina nekustamā īpašuma vērtību, kā arī būtiski neietekmē vidi, raksta NRA.lv.

Rimi Latvija informē, ka projekta attīstītājs saskaņā ar Rīgas pilsētas būvvaldē apstiprināto projektu veiks teritorijas apzaļumošanu un tiks iestādīti ap 150 skuju koki – egles, baltegles, tūjas, kā arī vairāk nekā 300 dažādu veidu lapu koki, tajā skaitā arī skļavas, pīlādži un spirejas.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: RIMI, zolitūde

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats