27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ogres pašvaldībā atklājas aizdomīgi ziedu iepirkumi
Ogres pašvaldībā atklājas aizdomīgi ziedu iepirkumi
Autors: Apollo.lv / 20. janvāris 2014, 12:50
Ogres novada deputāti mīl ziedus, secinājis TV3 raidījums «Nekā personīga», izpētot Ogres pašvaldības ziedu iepirkumus, kas gadā pārsniedz 10 000 latus. Atklājies arī, ka veiksmīgā ziedu salona īpašniece ir ilglaicīga pašvaldībā vadošās Latvijas Zaļās partijas biedre.


Domē valdošās Zaļās partijas biedrei, vēlēšanu saraksta kandidātes Agitas Grīnbergas ziedu salonam «Ortija» pašvaldība 2012.gadā pārskaitījusi 10 800 latus, bet pērn 10 600 latus. Ziedu salons ar domi sadarbojoties jau 20 gadus. Īpašniece atklāj, ka Ogrē nevis viņa piedalās konkursā, bet otrādi – ja ziedu salonam labpatīk, tad kādu pasūtījumu izpilda arī Ogres pašvaldībai, raksta Apollo.lv.

«Lielie projekti, kas ir uz pilsētas svētkiem, uz Ziemassvētkiem, uz dažādiem citiem lieliem pasākumiem, tie ir ielas noformējumi, tie ir skatuves noformējumi un tie ir Dziesmusvētku gājiena noformējumi jau no pirmajām tad, kad tur nestrādāja tie, kas tagad strādā, tātad 20 gadus atpakaļ, tad visi šie lielie projekti, mēs viņus esam īstenojuši,» uzņēmējdarbības panākumus skaidroja Grīnberga. «Un, ja viņiem ir kaut kāds lielāks pasākums vai projekts, tad mēs satiekamies, tiekam uzrunāti, satiekamies, mēs izsakām savu versiju un tad mēs vai nu vienojamies vai nu nevienojamies»

Arī piederību domē valdošajai Zaļajai partijai Grīnberga ar biznesu nesaista. Viņai partijā esot daudz lielāks stāžs, nekā visiem Zaļās partijas Ogres domes deputātiem kopā.

«Es zaļajā partijā esmu jau vismaz gadus 10. Un tie, kas pagājušā gadā iestājās, viņi iestājās tajā partijā, nevis es. Teiksim, man ar viņiem nav nekāda sakara vai nav nekas kopīgs. Tikai tas, ka es šajā Zaļajā partijā jau esmu no Vējoņa laikiem jeb vai n-tos gadus atpakaļ. Pašvaldību vēlēšanu sarakstā es esmu no Zaļās partijas man liekas trešo vai ceturto reizi un šī kompānija bija pirmo reizi, jo viņi iestājās Zaļajā partijā. Viņi aizgāja no savām iepriekšējām, iestājoties šai partijā,» sacīja Grīnberga.

Jautāta par to, kuri ir šie partijas jaunie biedri, Grīnberga atbildēja, ka «tā ir tā kompānija, kas šobrīd ir .»

Domes priekšsēdētājs Edvīns Bartkevičs atzīst, ka domes iepirkumos ņemti savējie un to skaidro ar vienlīdzības principu. Dome nedrīkstot diskriminēt uzņēmējus pēc to partejiskās piederības. Tādēļ, kas pakalpojumus piedāvā, to jāņem: «Un, ja jūs paraudzītos uz visu to iepirkumu klāstu, kas tā paša deputāta iesnieguma, tad jūs ļoti labi redzētu, ka tur ir padsmit firmas un viena no tām firmām ir tāda. Jā, var atrast piederību arī caur partiju Ogres novadam. Var, jā. Es piekrītu. Bet vēlreiz saku. Šobrīd nevienu nekur nešķiro, bet pēc ticības vai kādas citas piederības.»

Pasūtījumu dalīšana savējiem Ogrē ieinteresējusi Valsts kontroli un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju. Abas iestādes pārbaudīs, vai ir ievērots likums.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Agita Grīnberga, Edvīns Bartkevičs, Nekā personīga, Ogre, Ortija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats