20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Viltus PVD inspektori piedāvā vakcinēt cūkas pret klasisko cūku mēri
Viltus PVD inspektori piedāvā vakcinēt cūkas pret klasisko cūku mēri
Autors: Andris Jurkevics / BIZNESS.LV / 10. decembris 2012, 16:25
Ogres pusē parādījušies viltus Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori, piedāvājot vakcinēt cūkas pret klasisko cūku mēri, pavēstīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.


PVD pārstāve uzsvēra, ka visā Eiropas Savienībā mājas un meža cūkas pret klasisko cūku mēri vakcinēt nav atļauts, tādēļ cilvēki tiek aicināti neatsaukties uz šādiem apšaubāmiem aicinājumiem.

Tāpat viņa atgādināja - ikvienam, pie kura pārbaudē ierodas PVD inspektori, ir tiesības pieprasīt tiem nosaukt savu vārdu un uzvārdu, uzrādīt PVD apliecību un žetonu. Meistere skaidroja, ka pārbaudes beigās inspektoram jāiepazīstina ar tās laikā konstatēto un jāsastāda pārbaudes protokols. “Soda naudas iekasētas un jebkādi citi maksājumi uz vietas nekad netiek veikti!" uzsvēra Meistere.

Saskaņā ar sniegto informāciju šobrīd PVD inspektori klasiskā cūku mēra noteiktajās ierobežojuma zonās apmeklē novietnes, kurās tur cūkas, un noņem cūkām asins paraugus laboratoriskai izmeklēšanai, lai izslēgtu cūku inficēšanos ar klasisko cūku mēri. Savukārt, lai apstādinātu bīstamās slimības izplatīšanos meža cūku populācijā, tiek plānota meža cūku vakcinācija pret klasisko cūku mēri Latgalē, slimības inficētajā zonā, tomēr tas nenotiks ātrāk kā 2013.gada pavasarī.

Šoziem Latgalē uzliesmojuši vairāki klasisiskā cūku mēra gadijjumi, kas konstatēti mežacūkām, bet vēlak arī mājas cūkām.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: cūkas, Ilze Meistere, Ogre, PVD

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats