04. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Viola, Vizbulīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Zināms Hipotēku bankas jaunais nosaukums
Zināms Hipotēku bankas jaunais nosaukums
Autors: Apollo.lv / 28. decembris 2013, 15:11
Hipotēku banka no 2014.gada 1.janvāra strādās ar jaunu nosaukumu – valsts akciju sabiedrība «Latvijas Attīstības finanšu institūcija Altum» (saīsināti – ALTUM). Zīmola pakāpeniska nomaiņa notiks 2014.gada pirmajā pusgadā, «Apollo» informēja bankas pārstāvji.


Nosaukumu «ALTUM» jau kopš 2005.gada nesusi Hipotēku bankas struktūrvienība, kas nodalīti no komerciālajiem pakalpojumiem nodarbojās ar valsts atbalsta programmu īstenošanu. Latīņu valodā altum nozīmē augsts, dziļš, pamatīgs, pilnīgs.

Veicot nākamo pēctecīgo soli bankas pārveidē par attīstības finanšu institūciju, 2014.gadu uzsāk jaunā statusā. FKTK 19.decembrī ir akceptējusi bankas vēlmi atteikties no kredītiestādes licences, tādējādi Hipotēku banka ir pārveidota par finanšu institūciju.

Hipotēku bankas darbības mērķis paliek nemainīgs. Ar jauno nosaukumu «ALTUM» finanšu institūcija turpinās īstenot valsts atbalsta programmas, finansējot mazo un vidējo uzņēmumu attīstību, veicinot uzņēmējdarbības uzsākšanu un atbalstot citas uzņēmējdarbības jomas ar mērķi uzlabot Latvijas ekonomikas efektivitāti un līdz ar to arī iedzīvotāju dzīves līmeni. Kā «ALTUM» finanšu institūcija iekļausies topošajā vienotajā attīstības finanšu institūcijā.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets atbalstījis vienotās attīstības finanšu institūcijas izveidošanu kā holdingu, apvienojot Hipotēku banku, Latvijas Garantiju aģentūru un Lauku attīstības fondu.

Līdz ar nosaukuma maiņu «ALTUM» sadarbība ar esošajiem klientiem nemainīsies – klientu apkalpošanu turpināsies esošajā klientu apkalpošanas tīklā, līgumi klientiem nebūs jāpārslēdz, uzņēmuma reģistrācijas numurs saglabājas līdzšinējais.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ALTUM, FKTK, Hipotēku banka

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats