03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Mainot braukšanas stilu, ir iespējams samazināt degvielas patēriņu par 32%
Mainot braukšanas stilu, ir iespējams samazināt degvielas patēriņu par 32%
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 11. jūnijs 2013, 14:46
«Domenikss» organizētajās apmācībās 50 kravas automobiļu vadītāji ar jaunajiem «Mercedes-Benz Actros» vilcējiem apguva teorētiskas un praktiskas iemaņas par ekonomiskiem, videi draudzīgiem un drošas braukšanas paņēmieniem intensīvas satiksmes apstākļos pilsētā. Apmācības norisinājās nedēļas garumā no 3. līdz 7.jūnijam globālās programmas «Mercedes-Benz Truck Driving Trainings» ietvaros.


Drošas braukšanas ekspertu no «Daimler AG Global Training» departamenta un «Domenikss» vadītās apmācības norisinājās divās kārtās. Pirmkārt, vadītāji kopā ar braukšanas ekspertiem devās braucienā Rīgas pilsētā intensīvas satiksmes apstākļos, un speciāli mērinstrumenti, reģistrēja brauciena laiku, degvielas patēriņu, vidējo ātrumu, bremzēšanas un kustības uzsākšanas paradumus, kā arī citus automobiļa vadīšanas parametrus. Otrajā apmācību posmā tika analizēti braukšanas paradumi, un veikts pa identisku maršrutu atkārtots brauciens, kurā tika pilnveidota šoferu braukšanas maniere un samazināts degvielas patēriņš.

«Atsevišķiem šoferiem izdevās veikt atkārtotus braucienus ar 32% mazāku degvielas patēriņu, taču vidēji visiem automobiļu vadītājiem rezultāts bija 12% samazinājums,» norāda Aivis Zapereckis, «Domenikss» kravas automobiļu tirdzniecības un mārketinga vadītājs, turpinot: «Ir pierādīts, ka šofera vadības stils ietekmē degvielas patēriņu un drošu braukšanu, tāpēc apmācību mērķis ir celt profesionalitāti un šofera profesijas prestižu. Gan Latvijā, gan Eiropas kontekstā ir vērojama kravas automobiļu vadītāju profesionālas kompetences mazināšanās un šoferu novecošanās, kas ietekmē arī spēju apgūt automobiļu modernās tehnoloģijas.»

Rūpējoties par drošas un ekonomiskas braukšanas iemaņām, uzņēmums arī ikdienā sniedz drošas un ekonomiskas braukšanas apmācības jebkuram «Mercedes-Benz» klientam, piemēram, par pārnesumkārbas un aktīvās kruīzkontoles pareizu lietošanu, bremzēšanu ar dzinēja bremzi, retarderu un daudzām citām tehniskām niansēm.

«Mercedes-Benz Truck Driving Trainings» norisinās jau piekto gadu pēc kārtās, un drošas un ekonomiskas braukšanas eksperti katru vasaru dodas izbraukuma tūrē, viesojoties daudzviet Eiropā. Tūrei starts tika dots Tallinā, pēc tam piestājot Rīgā, Viļņā un noslēdzot apmācību programmu Bratislavā tikai septembra beigās.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aivis Zapereckis, degviela, Domenikss

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats