28. aprīlis,
Vārda dienas: Gundega, Terēze
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Zaharjins sašutis par policijas rīcību; atklāj, kādēļ nonācis slimnīcā
Zaharjins sašutis par policijas rīcību; atklāj, kādēļ nonācis slimnīcā
Autors: www.apollo.lv / 20. maijs 2013, 11:18
Lielākais uzņēmuma «Liepājas metalurgs» (LM) akcionārs Sergejs Zaharjins sniedzis interviju laikrakstam «Diena», jau atrodoties slimnīcā. Sarunā ar avīzi viņš pauž sašutumu par policijas rīcību, norādot, ka nevienam no uzņēmuma likumsargu rīcība «absolūti nav saprotama».


Zaharjins intervijā «Dienai» saka, ka slimnīcā nonācis dienu pēc tam, kad policija veica kratīšanu uzņēmumā, viņa mājā un vasarnīcā. «[..] Nākamajā dienā man kļuva slikti un es nonācu slimnīcā,» sacīja viņš.

Jautāts, ka viņam par kaiti, Zaharjins sacīja, ka «tas ir saistīts ar sirdi».

Arī runājot par Ekonomikas policijas rīcību, LM akcionārs atklāj, ka uzņēmums likumsargiem vaiākkārt iepriekš sniedzis visu nepieciešamo informāciju pilnā apjomā. «[..] Tāpēc tas, kas notika 14. maijā, nevienam no mums absolūti nav saprotams. Mēs neviens nekur nebraucam ārā no valsts, mēs turpinām strādāt rūpnīcā. Rūpnīcā ir ļoti smaga situācija, kas turpinās no pagājušā gada. Tā neradās vakar, tā neradās šodien, tā neradās divus mēnešus atpakaļ. Tā radās pagājušajā gadā,» teic Zaharjins.

«Vai tiešām kaut vienā valstī, kur pastāv metalurģijas nozare, to valdības tāpat attiecas pret šo valstu metalurģijas uzņēmumiem kā Latvijas valstī? Vai tiešām tādus valsts ierēdņu komentārus par savām metalurģijas rūpnīcām dzird citās valstīs? Vai tiešām ekonomikas un finanšu ministrs Vācijā tā runā ar uzņēmuma «Thyssenkrupp» vadību, kurš pagājušajā gadā cieta 4,7 miljardus dolāru lielus zaudējumus, vai tā kāds runā ar «ArcelorMittal» vadību, kas cieta 3,7 miljardus lielus zaudējumus, vai tā kāds runā ar «Mitchell» vadību? Tāpēc šāda attieksme pret Liepājas metalurgu ir vienkārši netaisnīga. Un man ir jautājumi daudziem, tiešām daudziem. Gan valsts ierēdņiem, gan trešajam akcionāram,» sašutis ir LM vadītājs.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bankrots, Kirovs Limpans, Liepājas metalurgs, policija, Sergejs Zaharjins

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats