27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Endziņš: Elektroenerģijas cenu kāpums būs briesmīgs attiecībā uz visiem
Endziņš: Elektroenerģijas cenu kāpums būs briesmīgs attiecībā uz visiem
Autors: www.apollo.lv / 2. aprīlis 2013, 10:01
Problēma ar elektroenerģijas cenu kāpumu ir ļoti nopietna, par to liecina situācija ar uzņēmumu «Liepājas metalurgs». Tomēr tie ir tikai daži «ziediņi», salīdzinot ar to, kas varētu būt, ja jautājumu neizdosies atrisināt līdz galam.


To šorīt Latvijas Radio atzina Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

«Ja netiks veikti ierobežojošie pasākumi, sagaidāmais elektroenerģijas cenu kāpums būs diezgan briesmīgs attiecībā uz visiem,» sacīja Endziņš.

Endziņš norādīja, ka LTRK visvairāk uztrauc ražojošie uzņēmumi, kuriem elektroenerģijas cena lielā mērā ietilpst izmaksās, kas veido produktu cenu, līdz ar to samazinās konkurētspēja.

«Vismazākais, ko Latvijai vajadzētu darīt - traucēt konkurētspējas kāpumam ražojošajiem uzņēmumiem, jo tas var beigties slikti, par to liecina situācija ar «Liepājas metalurgu»,» atgādināja Endziņš.

Valdība 8.janvārī nolēma uzdot vairākām ministrijām līdz 1.aprīlim sagatavot rīcības plānu, lai ierobežotu elektroenerģijas cenas pieauguma risku. Lēmums balstījās uz EM ziņojumu par elektroenerģijas cenas pieauguma risku, kurā līdz 2020.gadam tiek prognozēts vidējās kopējās cenas pieaugums 63% apmērā. Kā viens no būtiskajiem cenu ietekmējošajiem faktoriem tika minētas OIK.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: elektroenerģija, Jānis Endziņš, LTRK, tarifi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats