04. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Viola, Vizbulīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Gada cilvēks tūrismā 2012 - TAVA direktors Armands Slokenbergs
Gada cilvēks tūrismā 2012 - TAVA direktors Armands Slokenbergs
Autors: Andris Jurkevics / BIZNESS.LV / 8. februāris 2013, 17:26
Šodien, 8. februārī, darbu sākusī starptautiskā tūrisma izstāde „Balttour 2013” atnesusi Tūrisma attīstības valsts aģentūrai (TAVA) patīkamu pārsteigumu - TAVA direktors Armands Slokenbergs atzīts par „Gada cilvēku tūrismā”.


Pasniedzot balvu TAVA direktoram, Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Vilnis Ķirsis atzina, ka tas ir nebijis brīdis viņa ikdienā. Proti, balvu sabiedrības skatījumā ir nopelnījis valsts iestādē strādājošais, kurus parasti taču kritizē.

TAVA vadītājs Armands Slokenbergs izstādes atklāšanā teica divas runas. Vienu – ārvalstu viesiem, kurā viņš bija ļoti lakonisks: „Šodien, kad starptautiskā tūrisma izstāde gadatirgus „Balttour” svin savu 20. dzimšanas dienu, man būtu jums pavēstāms daudz labu ziņu. Bet es minēšu tikai divas.

Pirmā – vairāk nekā 75 % ārvalstu tūristu pilnībā piekrīt, ka Latvijas tūrisma sauklis „Latvia. Best Enjoyed Slowly” atbilst mūsu tūrisma piedāvājumam.

Otrā ziņa – 96 procenti aptaujāto ārvalstu tūristu atzīst, ka ar savu ceļojumu uz Latviju ir apmierināti. 57 procenti saņēmuši to, ko gaidījuši, bet 39 procentiem iespaidi par Latviju bijuši vēl jaukāki, nekā iepriekš cerēts.”

Savukārt, uzrunājot savus pašmāju kolēģus, Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) direktors Armands Slokenbergs pie klātesošajiem vērsās ar programmatisku mudinājumu „Atklāj Latviju no jauna!”, kas jo dienas, jo vairāk iedzīvojas mūsu sabiedrībā. Pagājušā gada rudenī sāktā vietējā tūrisma popularizēšanas kampaņa ir pārdzīvojusi ugunskristības ar ziemas tumšajiem mēnešiem, kad cilvēkiem ierasti labāk gribas sildīties mājās pie krāsns, nekā doties pašmāju tūrista gaitās. Novembrī izskanējušajam aicinājumam „Sakrāj 1 miljonu kilometru” apmēram pusotra mēneša laikā atsaucās vairāk nekā 500 tūkstoši cilvēku. Tas ir vērā ņemams skaitlis. Tagad pie pamales ir jau pavasaris un pamudinājums „Atklāj Latviju no jauna!” parādās vēl daudz vilinošākā gaismā.

Vai nozare ir gatava apmierināt pašmāju tūristu vajadzības un intereses – tagad parādīs izstāde „Balttour”, kurā zāle „Apceļo Latviju” šogad ir bagātāka un krāšņāka nekā jebkad.

Svinīgajā ceremonijā, kad tika pasniegtas balvas arī atsevišķās tūrisma jomās, balvas dibinātājs „BalticTravelnews.com” direktors Aivars Mackevičs uzsvēra, ka uzvarētājus noteica, ņemot vērā divus kritērijus – ne tikai to, kā nominētie cilvēki veic savos tiešos pienākumus, bet arī to, cik aktīvi viņi strādā sabiedriskā kārtā.

Balvu „Gada cilvēks tūrismā”, ko šogad piešķīra desmito reizi, atbalsta LR Ekonomikas ministrija, TAVA, ALTA, Latvijas viesnīcu un restorānu asociācija un starptautiskā izstāžu rīkotājsabiedrība „BT 1”.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Armands Slokenbergs, Balttour 2013, TAVA, Vilnis Ķirsis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats