27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Baltcom un Izzi atsāk sarunas par apvienošanos
Baltcom un Izzi atsāk sarunas par apvienošanos
Autors: Apollo.lv / 18. decembris 2012, 12:30
Izklaides un telekomunikāciju pakalpojumu uzņēmumu SIA «Baltcom TV» un SIA «Izzi» īpašnieki veic ekskluzīvas sarunas par abu uzņēmumu darbības apvienošanu, portālam «Apollo» pavēstīja «MRS grupas» mediju attiecību konsultants Ēriks Matulis.


Iecerētā darījuma mērķis ir fokusēt kopējos uzņēmumu resursus tālākai interaktīvo pakalpojumu attīstībai un jaunu, mūsdienīgu tehnoloģiju ieviešanai, norāda Matulis.

Patlaban jau ir iesniegts pieteikums Konkurences padomē (KP), jo iecerētajam darījumam ir nepieciešama padomes atļauja. Līdz KP lēmuma pieņemšanai abas kompānijas turpinās darboties kā neatkarīgi uzņēmumi.

Iecerētā darījuma struktūra un nosacījumi ir konfidenciāli.

«Telekomunikāciju nozares konsolidācija ir globāla tendence, no kuras ieguvējiem jābūt visām iesaistītajām pusēm, jo īpaši, mūsu klientiem. Darījuma noslēgšana ļaus mums paplašināt «Baltcom» pašreizējo mūsdienīgo, augstas kvalitātes infrastruktūras pārklājumu par aptuveni 30% un piedāvāt klientiem vēl daudzveidīgāku pakalpojumu klāstu, līdz ar to nodrošinot turpmāku izaugsmi, nostiprinot «Baltcom» pozīcijas tirgū, kā arī stiprinot veselīgu konkurenci telekomunikāciju nozarē kopumā,» norāda «Baltcom» valdes priekšsēdētājs Vojko Rovere.

«Pēdējo divu gadu laikā Izzi stratēģija ir bijusi veikt liela mēroga investīcijas infrastruktūras un jaunu, inovatīvu pakalpojumu attīstībā. Tā kā Izzi ir veiksmīgi noslēdzis savus investīciju projektus un jaunās infrastruktūras jauda ļauj mums nodrošināt kvalitatīvus telekomunikāciju pakalpojumus ievērojami lielākam klientu lokam, tad divu spēcīgu tirgus dalībnieku resursu apvienošana ir loģisks solis. Galvenie ieguvēji būs klienti, kuriem mēs varēsim piedāvāt mūsdienīgas tehnoloģijas un kvalitātes standartiem atbilstošus pakalpojumus,» papildina Izzi valdes priekšsēdētājs Andris Zeļonka.

Aģentūra LETA atgādina, ka abi maksas televīzijas operatori iepriekš paziņoja par nodomu apvienoties 2010.gada vasarā, taču darījums nenotika pusēm nespējot vienoties par tā nosacījumiem.

«Baltcom TV» īpašnieki ir «RPAX One S.A.», «Mackonar Impex Limited» un VAS «Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs». «Izzi» pastarpināti pieder Luksemburgas uzņēmumam «Contaq Latvian Cable Holding S.a.r.l.».

Pēc «Firmas.lv» datiem, SIA «Izzi» apgrozījums 2011.gadā bija 6 632 299 lati, bet zaudējumi - 549 789 lati, savukārt 2010.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 6 904 353 lati un zaudējumi - 303 385 lati. «Izzi» Latvijas tirgū strādā 18 gadus un nodrošina kabeļtelevīzijas, interneta, kā arī fiksēto sakaru pakalpojumus.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Zeļonka, Baltcom, Ēriks Matulis, IZZI, Konkurences padome, MRS grupa, telekomunikācija, Vojko Rovere

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats