03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » LTV apstiprina Krauzes aiziešanu
LTV apstiprina Krauzes aiziešanu
Autors: Apollo.lv / 5. decembris 2012, 18:08
Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma «Panorāma» producente Dagnija Neimane kliedējusi izskanējušās baumas un apstiprinājusi, ka pēc 17 gadu darba LTV nolēmis pamest raidījuma vadītājs žurnālists Arnis Krauze, vēstī portāls «diena.lv»


Portālam «Apollo» ar Neimani neizdevās sazināties.

Latvijas Radio Neimane pastāstīja: «Jā, no jaunā gada Arnis pamet darbu Latvijas Televīzijā, kā viņš pats saka «uz gadu». Viņš cer, ka pēc gada visas «vētras» būs pārgājušas, jaunā vadība būs iestrādājusies, viss būs sakārtots, Latvijas Televīzija atgūs savu labo slavu un reputāciju, un tad viņš varētu atkal atgriezties,» sacīja Neimane, norādot, ka nezinot, cik nopietni žurnālists to domājis, «bet tādi vārdi no viņa dzirdēti».

Neimane pastāstīja, ka Krauze esot apsvēris domu mainīt darba vietu visu aizvadīto gadu.Viņš esot bijis gatavs iet uz Latvijas Radio strādāt par ziņu redaktoru, bet tomēr palicis televīzijā.

Krauze mikroblogu vietnē «Twitter» raksta, ka LTV ir kārtējo pārmaiņu priekšā un viņš ir nolēmis, ka arī vēlas pārmaiņas.

Krauze atvainojas ziņu kolēģiem, uz kuru zvaniem viņš nepagūst atbildēt un atzīst, ka ir samulsis no šīs uzmanības.

«Paldies lieliskajiem un profesionālajiem Zaķusalas kolēģiem par sapratni. Paldies visiem par labajiem vārdiem un arī kritiku. Latvijas Televīzija ir kārtējo pārmaiņu priekšā un esmu nolēmis, ka pārmaiņas vēlos arī es. Iemesli dažādi un lēmums man emocionāli smags. 17 gadi Latvijas Televīzijā, seši ģenerāldirektori, pieci Ziņu dienesta vadītāji, lieliski kolēģi. Visa jaunāko laiku Latvijas vēsture acu priekšā,» raksta žurnālists.

LTV valdes loceklis Edgars Kots norāda: «Arnis Krauze, strādājot tieši Latvijas Televīzijā, kļuva par vienu no redzamākajiem un profesionālākajiem Latvijas žurnālistiem, kura kvalitātes novērtējuši gan skatītāji, gan kolēģi, gan oponenti un konkurenti.»

Kots norāda, ka Krauzes lēmums pieņemt jaunus izaicinājumus ir loģisks solis viņa karjeras attīstībā un novēl žurnālistam veiksmi jaunajā darbā.

«Darbs ziņu dienestā ir komandas darbs, kur būtiskas ir visas nianses un sastāvdaļas - ētera personības, žurnālistu un operatoru darbs, tehniskais nodrošinājums u.c. LTV Ziņu dienests ne tikai ik dienu informē un analizē aktualitātes valstī un pasaulē, bet te arī veidojas un sasniedz profesionālas virsotnes daudzi redzami žurnālisti,» darbu LTV ziņu dienestā raksturo Kots.

Jāatgādina, ka vēl pagājušajā nedēļā internetā izskanēja baumas par Krauzes lēmumu pamest sabiedrisko televīziju, taču toreiz žurnālists sarunā ar «Nozare.lv» tās noliedza. Kā iespējamā Krauzes darbavieta izskanēja komerctelevīzija «TV3».

Zviedru «Modern Times Group» (MTG), kam pieder «TV3», sabiedrisko attiecību vadītāja Marta Zandersone toreiz teica, ka nevarot ne apstiprināt, ne noliegt, ka kompānijai bijusi interese par Krauzi vai viņam būtu izteikts piedāvājums.

Tikmēr Neimane «dienai.lv» neatklāja, kādi ir Krauzes tālākie plāni. Viņa uzsvēra, ka Krauze ir «profesionālis līdz kaulam», tādēļ visticamāk nesāks vadīt kādu ražotni, bet turpinās darboties žurnālistikā.

Neimane, vaicāta, vai plānots meklēt jaunu ētera personību, norādīja, ka par to tiks domāts vēlāk.

Krauze visu savu žurnālista karjeru no 90.gadu vidus pavadījis LTV ziņu dienestā, bijis LTV korespondents Briselē un pēdējos gados vadījis vakara ziņu pārraides, tostarp «Panorāmu».


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Arnis Krauze, LTV

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats