28. aprīlis,
Vārda dienas: Gundega, Terēze
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Policisti pieķer četrus taksometra šoferus-krāpniekus
Policisti pieķer četrus taksometra šoferus-krāpniekus
Autors: Apollo.lv / 26. jūlijs 2012, 15:59
Trešdien Rīgas policisti plānotu kontroles pasākumu laikā vairākās viena taksometru pakalpojumu sniedzēja automašīnās konstatēja speciāli pielāgotas palīgierīces, kas izmantotas taksometru skaitītāju rādījumu sagrozīšanai.


Kā portālu «Apollo» informēja Valsts policijas pārstāvis, šādas pārbaudes policija arī turpmāk veiks regulāri.

Sadovskis informēja, ka trešdien Valsts policijas Rīgas reģiona Kriminālpolicijas darbinieki pārbaudīja septiņus taksometrus dažādās vietās Rīgā. Četros no šiem taksometriem policijas darbinieki konstatēja pārkāpumus – taksometros bija ierīkotas speciāli pielāgotas palīgierīces, lai sagrozītu taksometra skaitītāju rādījumus.

Pēc brauciena taksisti šos rādījumus uzdeva par īstiem un pieprasīja paaugstinātu maksu par sniegto pakalpojumu.

Par notikušo policisti sākuši četrus kriminālprocesus pēc Krimināllikuma 204 panta 2.daļas – par pircēju un pasūtītāju apkrāpšanu, ja tā izdarīta, izmantojot speciāli pielāgotus mērinstrumentus.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu likuma paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai mantas konfiskācija, vai piespiedu darba, vai naudas sods līdz simt minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības uz zināmu nodarbošanos uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Rīgas policija atgādina, ka arī turpmāk pievērsīs pastiprinātu uzmanību taksometriem Rīgā un veiks regulārus reidus un pārbaudes ar mērķi novērst iespējamas pasažieru apkrāpšanas un nodrošināt drošu pasažieru pārvietošanos pa pilsētu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: policija, taksisti, Toms Sadovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats