02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » SEB banka ievieš mobilo internetbanku
SEB banka ievieš mobilo internetbanku
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 11. jūnijs 2012, 17:24
SEB bankas un Mindscan veiktais pētījums liecina, ka katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs izmanto mobilo internetbanku, kurā visbiežāk veic divas funkcijas - konta atlikuma pārlūkošanu un rēķinu apmaksu.


Turpinot attīstīt klientiem ērtu piekļuvi bankas pakalpojumiem, sākot ar šodienu ikviens mobilā telefona un viedtālruņa lietotājs var izmantot šīs funkcijas arī SEB bankas mobilajā internetbankā. iPhone un Android tālruņos papildus iespējams aplūkot tuvākās filiāles un bankomātus, uzzināt aktuālos valūtu kursus un izmanot valūtu kalkulatoru.

SEB bankas valdes locekle Ieva Tetere: „Pēc veiktā pētījuma datiem mēs redzam, ka jau šobrīd katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs jeb 26% respondentiem lieto mobilo internetbanku. Šāda mobilās internetbankas popularitāte skaidrojama ar lietošanas ērtību – vairāk kā puse jeb 65% no Latvijas iedzīvotājiem atzīst, ka mobilās internetbankas nozīmīgākā priekšrocība ir iespēja izmantot to jebkurā laikā un vietā bez datora starpniecības. Attīstoties jaunajām tehnoloģijām, arī SEB banka patstāvīgi attīsta internetbanku, piedāvājot klientiem draudzīgākus risinājumus. Līdz ar to SEB bankas mobilā internetbanka ir vēl viens likumsakarīgs solis to iniciatīvu virknē, kuras šogad īstenojam, lai klienti ātri un ērti piekļūtu bankas pakalpojumiem sev vēlamā laikā ar mobilā telefona vai viedtālruņa starpniecību.”

Veiktais pētījums atklāj, ka mobilo internetbanku iedzīvotāji visbiežāk izmanto, lai pārlūkotu konta atlikumu (76% no respondentiem, kuri lieto mobilo internetbanku) un veiktu rēķinu apmaksu (51%). Interesanti, ka vīrieši biežāk kā sievietes izmanto mobilās bankas pakalpojumus – apstiprinošu atbildi snieguši 32% vīriešu un 24% sievietes.

SEB mobilā internetbanka ir paredzēta gan privātpersonām, gan uzņēmumiem. Lai sāktu lietot mobilo internetbanku, iPhone un Android telefoniem ir nepieciešams lejupielādēt mobilo aplikāciju, savukārt pārējiem telefoniem jāievada sava telefona interneta pārlūkprogrammā adresi: m.ibanka.lv. Lai pieslēgtos mobilajai internetbankai, SEB bankas klientiem jāizmanto savu internetbankas Ibankas lietotāja kodu, paroli un pieprasīto pieejas kodu no Ibankas kodu kartes vai kodu kalkulatora – digipass.



Diskusija par rakstu (0) , Ieva Tetere, Mindscan, mobilā internetbanka, SEB

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats