20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ar Plus punktu ir cauri. Drošāk presi abonēt
Ar Plus punktu ir cauri. Drošāk presi abonēt
Autors: Imants Vīksne / NRA.lv / 8. oktobris 2013, 10:34
Zaudējis sadarbības partneru uzticību un ieslīdzis parādos, sīkbodīšu uzņēmums Plus punkts ir slēdzis gandrīz visas savas tirdzniecības vietas. Tas īpaši lielas neērtības rada mazpilsētu iedzīvotājiem.


Kaut kādu iemeslu dēļ esošie un bijušie īpašnieki koncentrējas uz savstarpēju tiesvedību, nevis vasarā solīto tirdzniecības tīkla izaugsmi. Ja arī kāds Plus punkta kiosks vēl strādā, tad tikai tāpēc, ka darbinieki nezina, kā rīkoties, un turpina nākt uz darbu, cerībā, ka mēneša beigās saņems atalgojumu, taču ticība šādam iznākumam ir maza. Preču, ko tirgot, viņiem nav. Jau mēnešiem uzņēmumam netiek piegādāti preses izdevumi un arī etalona tirdzniecība pārtraukta. Nule arī uzņēmums Itella information, kas piedāvā iedzīvotājiem rēķinu apmaksas pakalpojumus, paziņojis, ka pārtraucis sadarbību ar šo sīkbodīšu ķēdi un «kategoriski aicina neveikt saņemto rēķinu apmaksu atlikušajās SIA Plus punkts tirdzniecības vietās». Pret uzņēmumu esot ierosināta maksātnespējas lieta, tomēr atsevišķas Plus punkta tirdzniecības vietas pretlikumīgi turpinājušas pieņemt rēķinu samaksu. Itella information brīdina, ka iedzīvotāji, turpinot norēķināties Plus punktā (piemēram, par telefonu vai kabeļtelevīziju), var zaudēt samaksātos līdzekļus un vienlaikus riskē nokļūt parādnieku statusā.

Situāciju sarežģī fakts, ka uzņēmuma vadība no kontaktiem izvairās – neatbild nedz uz darbinieku, nedz sadarbības partneru zvaniem. Kā pārliecinājās NRA.lv, pat fiksētā tālruņa līnija ir slēgta.

Iespējams, vissmagāk šobrīd iegrābusies ir SEB banka, kas izsniegusi ilgtermiņa finansējumu mazumtirdzniecības ķēdes jaunajam īpašniekam SIA Plus Punkts Holding Ltd – pirkšanas darījumam un apgrozāmajam kapitālam. «Esam gandarīti par iespēju atbalstīt un kopīgi veidot biznesu ar investoriem, kas nāk ar skaidri definētu stratēģiju uzņēmuma attīstībai,» vasarā norādīja SEB bankas Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Kristaps Strazds. Tagad nekādus komentārus par savu problemātisko klientu kredītiestāde vairs nesniedz. Tātad visa stratēģija kaķim zem astes.

Tikmēr personas, kas apgalvo, ka ir kiosku ķēdes īpašnieces, apmainījušās ar apsūdzībām ļaunprātīgā uzņēmuma novešanā līdz maksātnespējai un, kā noprotams, vērsušās arī ar attiecīgiem iesniegumiem policijā.

Plus punkta valdes locekle Tatjana Takčidi apgalvo, ka cietējs ir ķēdes pārdevējs Ibofa Establishment, kuru apkrāpis dāņu investors – naudu solījis, bet tā arī nav samaksājis. Ko pilnīgi pretēju apgalvo šā investora pārstāvis Filips Ļeonovs – jaunajiem īpašniekiem ticis iesmērēts kaķis maisā. Uzņēmums esot ļaunprātīgi iztukšots. Tagad tas atkal pārreģistrēts uz Ibofa Establishment vārda.

Turpinoties abu pušu karam, ir pilnīgi skaidrs, ka Plus punkta kioskiem labāk iet apkārt ar līkumu, pat tad, ja kādam no tiem durvis ir vaļā. Avīzes tagad jādodas pirkt uz citu nosaukumu kioskiem, veikaliem vai degvielas stacijām, bet visdrošāk, ērtāk un lētāk ir tās abonēt.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Itella information, Kristaps Strazds, Plus punkts, prese, SEB

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats