10. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Maija
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Latvijas Nacionālā mākslas muzeja būvniecības konkursu izsludinās laikus
Latvijas Nacionālā mākslas muzeja būvniecības konkursu izsludinās laikus
Autors: NRA.lv / 26. marts 2012, 18:21
"Latvijas Nacionālā mākslas muzeja būvniecības konkursu paspēsim izsludināt laikus - jau šīs nedēļas beigās vai nākamās nedēļas sākumā," pēc šodien notikušās ārkārtas apspriedes ar Lietuvas arhitektu biroja "Processoffice" pārstāvjiem informē Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs.


Kā ziņots iepriekš, saistībā ar kavēšanos tehniskā projekta izstrādē pēc Īpašuma departamenta lūguma Kultūras ministrija un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra pagarināja muzeja būvniecības konkursa izsludināšanas termiņu līdz 2.aprīlim, lai pašvaldība nezaudētu ES līdzfinansējumu 1,2 miljonu latu apmērā, raksta NRA.lv.

Viņš norāda, ka labā ziņa ir tāda, ka šodien arhitekti ir iesnieguši Īpašuma departamentam kā pasūtītājam visu tehnisko projektu elektroniskā veidā. Par 90 % ir zināma arī projekta ekonomiskā daļa jeb kontroltāme, šobrīd tai nav iesniegta tikai viena neliela, bet dārga sadaļa - klimata kontrole, kas ir īpaši svarīga muzeja ēkai. Šo sadaļu arhitekti sola iesniegt rīt vai parīt. Tiklīdz tā tiks saņemta, departaments varēs izsludināt iepirkuma konkursu uz būvdarbiem jau šīs nedēļas beigās vai nākamās nedēļas sākumā, bet viennozīmīgi pirms Lieldienām.

Tehniskais projekts pagājušajā nedēļā ir saņēmis saskaņojumus no visiem iesaistītajiem dienestiem: "Latvenergo", "Rīgas Ūdens" un citiem. Šodien arhitekti plāno tehnisko projektu vēlreiz novirzīt izskatīšanai inženiertehniskajā komisijā, pēc tam Būvvalde to varētu akceptēt divu nedēļu laikā.

Patlaban soda sankcijas par līguma termiņa kavēšanu sastāda 24500 Ls un vēl apmēram divas nedēļas - līdz projekta saskaņošanai lietuviešu arhitekti maksās soda naudu 1000 eiro jeb aptuveni 700 latu dienā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Oļegs Burovs, Processoffice

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats