27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Nobremzē Mākslas muzeja atjaunošanu
Nobremzē Mākslas muzeja atjaunošanu
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 27. februāris 2012, 9:21
Plānotajā termiņā nebūs iespējams ne uzsākt, ne arī pabeigt Latvijas Nacionālā mākslas muzeja atjaunošanu, jo ēkas restaurācijas konkursa uzvarētājs – Lietuvas arhitektu birojs Processoffice – nav laikus pabeidzis tehniskā projekta izstrādi.


Muzeja atjaunošanu un pārbūvi vajadzēja sākt šā gada sākumā un pabeigt 2014. gadā, kad Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu. Ēkas atjaunošanai ir iespējams izmantot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļus 1,2 miljonu latu apmērā, kurus paredzēts izlietot ēkas jumta restaurācijai, kā arī logu un durvju nomaiņai un restaurācijai. Tā kā Lietuvas arhitektu birojs tehnisko projektu varētu iesniegt pēc divām nedēļām, Rīgas domei savukārt varētu rasties problēmas ar Eiropas finansējuma saņemšanu. Šī summa ir būtiska, jo muzeja rekonstrukcijas kopējās izmaksas varētu pārsniegt 17 miljonus latu, raksta NRA.lv.

Rīgas domes Īpašuma departaments bija paredzējis 1. martā izsludināt būvdarbu iepirkumu, bet pašlaik tas nav iespējams. Tādējādi Eiropas finansējums var aiziet gar degunu, jo līdzfinansējums tiek piešķirts ar nosacījumu, ka iepirkums jāizsludina līdz 1. martam. Pašvaldība izlēmusi lūgt Kultūras ministrijai un Centrālajai finanšu un līgumu aģentūrai pagarināt iepirkuma izsludināšanas termiņu par mēnesi – līdz 2. aprīlim.

Rīgas dome līdz šim izdarījusi visu, lai varētu uzsākt muzeja ēkas atjaunošanu. Nesen tika nolemts piešķirt papildus 1,05 miljonus latu, kas nepieciešami pirms rekonstrukcijas sākšanas, jo izstrādājamā būvprojekta realizācijas izmaksas var pārsniegt 17 miljonus latu. Rīgas pašvaldības investīciju programmā nebija piešķirts finansējums projekta realizācijai, bet tagad ir saskaņots arī līdzekļu izlietojums turpmākajiem pāris gadiem.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: atjaunošana, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Processoffice

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats