26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Sarkandaugavā iedzīvotājus atkal moka sastrēgumos
Sarkandaugavā iedzīvotājus atkal moka sastrēgumos
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 23. marts 2012, 10:59
Rīgas domei un akciju sabiedrībai Latvijas dzelzceļš (LDz) jārisina strīdīgā situācija, kas ietekmē Sarkandaugavas iedzīvotāju ikdienu. Pašvaldība uzskata, ka LDz pārkāpusi vienošanos, kas paredzēja sastrēgumstundās nodrošināt brīvu kustību pāri pārbrauktuvēm Ezera un Tilta ielā.


Rīgas mērs Nils Ušakovs grasās nosūtīt vēstuli LDz vadībai ar aicinājumu grozīt šā uzņēmuma lēmumu par vilcienu kustības ierobežojumu atcelšanu pie dzelzceļa pārbrauktuvēm Ezera un Tilta ielās. Rīgas domes Satiksmes departaments bija panācis vienošanos, ka LDz neslēgs pārbrauktuves Ezera un Tilta ielā darbdienās no pulksten 7 līdz 9 un no 17 līdz 19. Tomēr uzņēmums, nebrīdinot pašvaldību, ir mainījis iepriekš saskaņoto vilcienu kustības grafiku. «Tikām nostādīti fakta priekšā,» atzīst Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dišlere. N. Ušakovs ir neapmierināts, ka šāda rīcība jau radījusi pamatīgas problēmas Sarkandaugavas iedzīvotājiem. Toties, vasarai tuvojoties, problēmas radīsies visiem rīdziniekiem un pilsētas viesiem, kas vēlēsies apmeklēt Vecāķu pludmali vai atpūsties Mežaparkā, uzsver N. Ušakovs. Pašlaik Satiksmes departamenta speciālisti gatavo izsmeļošāku informāciju, lai pamatotu savu prasību LDz, raksta NRA.lv.

Sarkandaugavas dzelzceļa pārbrauktuve ilgus gadus bijusi viena no akūtākajiem pilsētas sāpju punktiem. Līdz šim plānu un projektu situācijas uzlabošanai bijis ne mazums, ieskaitot divlīmeņu pārbrauktuves celtniecību, tikai tie nav īstenoti. Līdz šim panāktajam pārbrauktuves neslēgt sastrēgumstundās bija reāli jūtams efekts. Toties tagad rīta un vakara stundās pie dzelzceļa pārbrauktuvēm veidojas sastrēgumi, jo tās pastāvīgi ir slēgtas. Satiksmes departamentā norāda, ka sastrēgumi ir apmēram pusstundu ilgi un tie ietekmē 2., 11. un 24., 19., 33., 48. autobusu un 3. trolejbusa maršrutu pasažierus.

Pašlaik pašvaldībā spriež, ka iespējami divi risinājumi: vai nu atjaunot līdzšinējo kārtību, neslēdzot pārbrauktuves uz divām stundām divreiz dienā, vai arī panākt kompromisu un Tilta un Ezera ielas pārbrauktuvēs no pulksten 8 līdz 8.30 un no 17.30 līdz 18 pārtraukt vilcienu kustību, ļaujot pārvietoties sabiedriskajam un privātajam transportam. Autovadītājiem Satiksmes departamenta mājaslapā www.rdsd.lv ir iespējams izpētīt citus apbraucamos ceļus, lai nevajadzētu nīkt sastrēgumos.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Latvijas dzelzceļš, Nils Ušakovs, Sarkandaugava

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats