07. maijs, Otrdiena
Vārda dienas: Henriete, Henrijs, Jete
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Slimnīcas noslēdz līgumus ar valsti
Slimnīcas noslēdz līgumus ar valsti
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 13. marts 2012, 11:04
Nacionālais veselības dienests līgumus par valsts apmaksātu pakalpojumu sniegšanu 2012. gadā noslēdzis ar visām 39 slimnīcām. Visas stacionārās ārstniecības iestādes līgumus noslēgušas uz gadu, izņemot divas slimnīcas, – Cēsu klīnika un Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība līgumus parakstījušas uz pusgadu, Neatkarīgajai pastāstīja Nacionālā veselības dienesta (NVD) speciāliste Laura Lapiņa.


Neatkarīgā rakstīja, ka slimnīcas nesteidza parakstīt līgumus par valsts finansējuma saņemšanu, uzskatot, ka tas ir pārāk mazs, lai visa gada garumā nodrošinātu pilnvērtīgu medicīnisko palīdzību pacientiem. Latvijas Slimnīcu biedrībā bija pieņemts lēmums neparakstīt slimnīcām piedāvātos līguma projektus par stacionāro un sekundāro ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu neatbilstošu tarifu dēļ. Tomēr valdība februāra pēdējā sēdē atbalstīja papildu 10,2 miljonu latu finansējuma novirzīšanu Veselības ministrijai, lai palielinātu terapeitiskos tarifus stacionārajā veselības aprūpē. Tieši terapeitiskais tarifs, kas noteikts slimnīcām, bija pārāk zems – 115,6 latu apmērā, bet ar valdības piešķirtajiem papildu līdzekļiem tas paaugstināts līdz 185,9 latiem. Valdības lēmums slimnīcas apmierinājis, tāpēc līgumi noslēgti. Arī tās slimnīcas, kuras noslēgušas uz pusgadu, visticamāk, vēlāk līgumu noslēgs uz visu gadu. Veselības finansējums šogad ir 457 miljoni latu, no kuriem 446 miljoni ir atvēlēti valsts budžeta pamatfunkciju izpildei.

Savukārt par ambulatoro pakalpojumu sniegšanu noslēgti 692 līgumi ar slimnīcām, poliklīnikām, veselības aprūpes centriem, speciālistu praksēm, laboratorijām un citām ārstniecības iestādēm. Tāpat noslēgti 1302 līgumi ar ģimenes ārstu praksēm, papildus primāro veselības aprūpi nodrošinās arī 68 feldšeru punkti. Ārpus ģimenes ārstu darba laika 30 ārstniecības iestādēs tiks nodrošināti dežūrārstu pakalpojumi. Veselības aprūpi mājās sniegs 182 ārstniecības iestādes.

NVD atgādina, ka ar ārstniecības iestāžu un speciālistu sarakstu, kuri ir līgumattiecībās ar Nacionālo veselības dienestu un sniedz valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus, iedzīvotāji var iepazīties NVD mājaslapā www.vmnvd.gov.lv vai arī zvanot pa bezmaksas informatīvo tālruni 80001234.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Laura Lapiņa, NVD

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats