02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » LTV operatori negrasās streikot
LTV operatori negrasās streikot
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 9. marts 2012, 11:41
Jau vairākas dienas klīst baumas, ka nemierā ar atalgojumu streikam gatavojas Latvijas Televīzijas (LTV) operatori. Sarunās ar Neatkarīgo operatori un LTV vadība to noliedz, bet atzīst, ka uzsākts mēģinājums panākt, lai atkal maksā algas 2010. gada līmenī.


Ekonomiskās krīzes dēļ 2010. gadā LTV darbiniekiem algas samazināja par 15%. Darbiniekiem solīja, ka, situācijai stabilizējoties, noņemtos procentus atgūs – maksās iepriekšējās algas. Uzskatot, ka situācija stabilizējusies, LTV operatori, kooperējoties ar pārējiem televīzijas darbiniekiem, ir vērsušies pie televīzijas vadības un lūguši, lai solījums tiek izpildīts, taču draudi par iespējamajiem streikiem nav pausti, Neatkarīgajai stāstīja televīzijas operatoru nodaļas vadītājs Aivars Kalniņš. Televīzijas vadība atbildējusi, ka tai nav pieejami papildu līdzekļi, tādēļ Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) nosūtīta vēstule, lai tā rastu iespēju papildu 795 tūkstošu latu līdzekļu piešķiršanai no valsts budžeta.

NEPLP pārstāvis, kura šefībā ir sabiedriskā televīzija, Gints Grūbe Neatkarīgajai apliecināja, ka vēstule saņemta, taču nepieciešams vēl tikties ar televīzijas darbiniekiem. «Pamatojoties tikai uz vēstuli, nevaram izvērtēt prasījuma pamatotību. Tādēļ, lai to izrunātu, mēs [šodien] tiksimies ar LTV vadību, bet 14. martā ar televīzijas arodbiedrību pārstāvjiem,» teica G. Grūbe.

LTV strādā 38 operatori, deviņi no tiem – ziņu dienestā, kuriem algas ir salīdzinoši labākas. Televīzijas operatori par 15% atgriešanu lūdza jau pagājušā gada oktobrī. Šim aicinājumam pievienojās arī citi televīzijas darbinieki, un NEPLP saņēma iesniegumu, kuru parakstījušo uzvārdi aizņēma piecas lapaspuses.

Operatori iesniegumā norāda, ka inflācijas dēļ izdzīvošanai nepieciešams aizvien vairāk naudas. Ekonomiskās situācijas dēļ operatoriem sarucis arī darba daudzums, kas ietekmē arī ienākumu līmeni, un tas pēc darba algas samazināšanas par 15% realitātē sarucis uz pusi. Tas savukārt draud ietekmēt LTV raidījumu kvalitāti, jo zemā atalgojuma dēļ pieredzējušākie televīzijas darbinieki var meklē darbu citur.

Krīzes dēļ sabiedriskā televīzija jau 2009. gadā bija spiesta samazināt darbinieku skaitu un jauna darba vieta bija jāmeklē 92 LTV darbiniekiem. Taču arī ar to nepietika, lai izdzīvotu grūtajā situācijā, un darbiniekiem samazināja algas.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: LTV, operatori

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats