02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Atcelta Palink maksātnespēja
Atcelta Palink maksātnespēja
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 7. marts 2012, 15:43
Šodien Augstākā tiesa atcēla Rīgas Kurzemes rajona tiesas spriedumu, ar kuru SIA Palink tika pasludināts par maksātnespējīgu. Augstākās tiesas spriedums nav pārsūdzams.


“Palink komandas vārdā varu sacīt, ka esam ļoti gandarīti par Augstākās tiesas lēmumu. Šī ir ļoti pozitīva zīme mums, mūsu piegādātājiem, sadarbības partneriem un klientiem. Ceru, ka pavisam drīz varēsim turpināt īstenot iesāktos plānus IKI veikalu tīkla attīstībā, un piedāvāt mūsu klientiem labāko kvalitātes un cenas attiecību. Kopš paša sākuma, kad tika uzsākts Palink maksātnespējas process, mēs bijām pārliecināti, ka tas ir nepamatots. Augstākās tiesas lēmums šodien biedzot apstiprināja, ka Palink bija taisnība. Protams, mūs šajā lietā vēl sagaida gala lēmums, ko atkārtoti izskatīs Rīgas Kurzemes rajona tiesa. Taču patiesi ceram, ka tas būs pozitīvs, un uzņēmums varēs pilnībā atjaunot savu darbību,” saka Dace Zundure, SIA Palink rīkotājdirektore.

SIA Palink vadība izsaka cerību, ka Maksātnespējas likumā drīzumā tiks veikti nepieciešamie labojumi, lai citi uzņēmumi, gan vietējie, gan ārvalstu, tiktu pasargāti no tādas likuma interpretācijas kā Palink gadījumā. “SIA Palink maksātnespējas lieta skaidri norāda, ka, pastāvot šādai likumdošanai, neviens uzņēmums Latvijā nav pasargāts no nepamatota maksātnespējas procesa ierosināšanas. Tāpat pēc dažām no maksātnespējas administratoru pēdējā laika īstenotajām aktivitātēm, mēs nevaram izslēgt iespēju, ka SIA Palink varētu kļūt par mērķi jauna maksātnespējas procesa uzsākšanā. Tāpēc, lai novērstu līdzīgus gadījumus, Maksātnespējas likums ir jāgroza pēc iespējas ātrāk,” piebilst Dace Zunudre.

SIA Palink šobrīd fokusējas uz uzņēmuma regulāro aktivitāšu pilnīgu atjaunošanu. “Maksātnespējas process ietekmēja mūsu uzņēmuma darbību un ir atstājis negatīvu ietekmi uz uzņēmuma reputāciju. Tāpēc mēs rūpīgi izvērtēsim materiālos un morālos zaudējumus, kas radušies mūsu uzņēmumam maksātnespējas procesa laikā, un pieprasīsim kompensāciju pilnā apmērā, veicot visus nepieciešamos juridiskos pasākumus,” akcentē Dace Zundure.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Augstākā tiesa, Dace Zundure, Palink

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats