02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » SEB Latvijā parakstījis vērienīgāko koplīgumu finanšu sektorā
SEB Latvijā parakstījis vērienīgāko koplīgumu finanšu sektorā
Autors: BNA / 31. janvāris 2012, 16:09
2012. gada 30. janvārī ir parakstīts koplīgums starp AS „SEB banka” arodorganizāciju, AS „SEB banka”, SIA „SEB līzings”, AAS „SEB dzīvības apdrošināšana”, IP AS „SEB Wealth Management” un AS „SEB atklātais pensiju fonds”. Šāda mēroga koplīgums ir pirmais Baltijas valstu finanšu sektorā. Koplīgums apvieno ap 1300 Latvijas SEB grupā strādājošos darbiniekus.


Koplīguma galvenais uzdevums ir uzlabot darbinieku darba vidi, radīt papildu sociālās garantijas un veicināt produktīvu dialogu starp darba devējiem un darba ņēmējiem. Koplīguma noslēgšana liecina par darba devēja augsto sociālo atbildību pret saviem darbiniekiem un darba devēja gatavību risināt darba jautājumus konstruktīvā un savstarpēji cienīgā veidā. 

SEB bankas arodorganizācijas priekšsēdētājs Andrejs Mežals: „Latvijas finanšu sektorā arvien vairāk darbinieki un darba devēji sāk izprast arodbiedrības lomu finanšu sektora stabilitātei, jo lojāli un apmierināti darbinieki ir vitāli svarīga finanšu sektora sastāvdaļa. Tādēļ interese un jautājumi par SEB bankas arodorganizācijas pieredzi rodas arī citu banku, apdrošināšanas sabiedrību un finanšu institūciju darbiniekiem.”

SEB bankas prezidents Ainārs Ozols: „Mēs nemitīgi attīstāmies visās jomās, ņemot vērā arī Rietumeiropas valstu labāko pieredzi, un šāda veida līgumi pasaules attīstīto valstu uzņēmumos un organizācijās ir ierasta prakse. SEB bankas arodorganizācija ir nopietns sadarbības partneris, un esmu pārliecināts, ka kopīgi izstrādātais koplīgums ir vēl viens veids, kā mums kopīgi kļūt vēl labākiem. Svarīgi, ka parakstītais koplīgums šobrīd apvieno jau piecus SEB Grupas Latvijā strādājošus uzņēmumus.”

SEB bankā arodorganizācija tika nodibināta 2006. gadā un šobrīd jau apvieno ap 300 darbinieku. Arodorganizācija tika dibināta, lai veicinātu Latvijas SEB grupā strādājošo darbinieku integrāciju kopējā SEB struktūrā, jo visās SEB Eiropas un Skandināvijas vienībās darbinieki savu interešu pārstāvēšanai ir apvienojušies arodbiedrībās. Arodorganizācijā ir apvienojušies dažāda hierarhiskā līmeņa darbinieki – speciālisti, eksperti, vadošie darbinieki, nodaļu, pārvalžu, filiāļu un uzņēmumu vadītāji. Kopš 2006. gada SEB arodorganizācija ir risinājusi daudzus ar personālu saistītus jautājumus un ir kļuvusi par SEB sociālo partneri visos ar darbiniekiem saistītajos procesos Latvijā. Saskaņā ar koplīgumu, visos jautājumos, kas skar personālu, darba devējam ir jākontaktējas ar arodorganizāciju.

Augstu novērtējot SEB bankas sadarbību ar tās darbinieku Arodorganizāciju, kopīgi īstenotajiem pasākumiem un sociālo dialogu, Latvijas brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) pasniegusi SEB bankai balvu "Sadarbības partneris 2010" nominācijā „Privātais uzņēmums”.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ainārs Ozols, Andrejs Mežals, SEB

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats