08. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Aizliedz tirgot apreibinošos "vīrakus"
Aizliedz tirgot apreibinošos "vīrakus"
Autors: bizness.lv / 17. janvāris 2012, 17:21
Rīgas dome izdarījusi grozījumus saistošajos noteikumos, aizliedzot realizēt sintētiskās vai dabīgas izcelsmes vielas (sēnes, zāles, kaltētās zāles maisījumi u.tml.), kuru lietošana izraisa vai var izraisīt cilvēku apreibināšanos.


To portāls "Bizness.lv" uzzināja Rīgas domē.

Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais, pēc kura iniciatīvas grozījumi tika izstrādāti, uzsvēra, ka Rīgas teritorijā konstatētas vairākas tirdzniecības vietas, kur izplata vīrakus un citas tamlīdzīgas vielas, ko pilsētas iedzīvotāji, tai skaitā arī nepilngadīgie, izmanto, lai apreibinātos. Ja tabakas un alkohola izstrādājumu izplatīšanu un lietošanu regulē likums, tad šāda veida vielas, kā vīraks un tml., kas it kā nav paredzētas iekšķīgai lietošanai, ir brīvi tirgojamas bez jebkādu atļauju vai licenču saņemšanas.

«Saskaņā ar likuma «Par pašvaldībām» 15.panta 12.punktu pašvaldībām ir autonomā funkcija piedalīties sabiedriskās kārtības nodrošināšanā, apkarot žūpību un netiklību. Īstenot minētas funkcijas izpildi, viens no veidiem, ka cīnīties ar narkotisko un apreibinošo vielu apriti, ir aizliegt tirdzniecību ar šādām vielām,» sacījis Turlais.

Saistošajos noteikumos iekļautais aizliegums novērš iespējamību realizēt ielu tirdzniecībā sēnes un augus, kuri, kaut arī ar likumu nav atzīti par tādiem, ir izmantojami apreibināšanās nolūkā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Dainis Turlais, tirdzniecība, vīraks

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats