30. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Liāna, Lilija
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Putins pie Ukrainas krīzes vaino Rietumus; izvirza nosacījumus konflikta atrisinājumam
Putins pie Ukrainas krīzes vaino Rietumus; izvirza nosacījumus konflikta atrisinājumam
Autors: BNA.LV / 9. februāris 2015, 12:17
Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Ēģiptes laikrakstam “Al Ahram” paziņoja, ka Ukrainas krīzi jāatrisina diplomātiskā ceļā, balstoties uz Minskā noslēgtā līguma punktiem, taču primārais ceļā uz konflikta atrisinājumu ir uguns pārtraukšana no Ukrainas puses.


Pašlaik galvenais solis ceļā uz pamieru ir uguns pārtraukšana Ukrainas dienvidaustrumos no pretterorisma jeb “soda operācijas puses”, laikrakstam norādīja Putins.

Viņš piebilda, ka Kijeva pašlaik sarežģī situāciju cenšoties vērst pret Donbasu ekonomisku spiedienu- tas vienkārši beigšoties ar lielu katastrofu.

Krievijas prezidents atzīmēja, ka nemieri Ukrainā turpināsies tik ilgi, kamēr paši ukraiņi savā starpā nevienosies, izbeidzot radikālisma un nacionālisma ārdīšanos.

Putins ir pārliecināts, ka Kijevas varasiestādēm vajag ieklausīties savā tautā un, sadarbojoties ar visiem politiskajiem spēkiem, izveidot tādu konstitucionālo iekārtu, kas būtu piemērota visiem reģioniem un cilvēkiem, kuriem pilnā apjomā tiktu nodrošinātas cilvēktiesības.

Vēl Krievijas prezidents, kurš 9. un 10. februārī dosies vizītē uz Ēģipti, laikrakstam pauda savu viedokli, ka notikumus Ukrainā izraisījusi ASV un Rietumvalstis.

Krievija pie Ukrainas krīzes neesot vainīga- tā sākas, jo ASV un Rietumu sabiedrotie, kuri uzskatīja, ka ir guvuši uzvaru Aukstajā karā, mēģināja valstīm uzspiest savu gribu, pārliecību pauda Putins.

Viņš norādīja, ka NATO aizvien vairāk sāka ignorēt Krievijas intereses, pārvietojot savu infrastruktūru ievērojami tuvāk Krievijas robežām. Krievija jau sākotnēji bija ASV un Rietumus brīdinājusi par postošajām sekām, kādas būs, ja notiks iejaukšanās Ukrainas iekšējās lietās, taču valsts netika uzklausīta.

Putins ir pārliecināts, ka tieši Eiropas Savienības mēģinājumi nostādīt bijušās PSRS valstis mākslīgas izvēles priekšā par to, vai virzīties ES vai Krievijas virzienā, ir pie vainas, kādēļ Ukrainā notika šo negatīvo tendenču kulminācija.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Vladimirs Putins

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats