28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Porošenko apsver iespēju atcelt pamieru
Porošenko apsver iespēju atcelt pamieru
Autors: BNA.LV / 25. jūnijs 2014, 10:47
Kā ziņo Ukrainas valsts vadītāja preses dienests, prezidents Petro Porošenko devis pavēli atklāt uguni uz kaujiniekiem, kas vēršas pret Ukrainas drošības spēkiem un neizslēdz iespēju priekšlaicīgi atcelt pamieru.


Paziņojumā drošības dienestu vadītājiem, Porošenko norādījis, ka 24.jūnijā kaujinieki, kuri bija solījuši ievērot uguns pārtraukšanas režīmu, notrieca Ukrainas bruņoto spēku helikopteru  ”Mi-8″ , kurā bojā gāja deviņi ukraiņu karavīri. Tāpat tiek norādīts, ka kopš miera plāna izsludināšanas teroristi vairākkārt atklājuši uguni uz Ukrainas drošības spēkiem.

Ņemot vērā solījumu pārkāpšanu no kaujinieku puses, Porošenko neizslēdz iespēju, ka pamiers varētu tikt atcelts priekšlaicīgi.

Vienpusēju uguns pārtraukšana pretterorisma operācijas zonā Austrumukrainā tika paziņota piektdien, sniedzot separātistiem iespēju nolikt ieročus laika posmā no 20.jūnija līdz 27.jūnijam. Lai gan separātistu vadoņi piekrituši pamieram, izsludinot uguns pārtraukšanu, Krievijas atbalstītie kaujinieki otrdien notriekuši Ukrainas armijas helikopteru.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: pamiers, Petro Porošenko, Ukraina

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats