06. maijs, Pirmdiena
Vārda dienas: Didzis, Gaidis
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Lukašenko ir gatavs sadarboties ar jauno Ukrainas prezidentu Porošenko
Lukašenko ir gatavs sadarboties ar jauno Ukrainas prezidentu Porošenko
Autors: BNA.LV / 6. jūnijs 2014, 15:59
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko ir izteicis gatavību sadarboties ar jauno Ukrainas valsts līderi Petro Porošenko.


Par to Lukašenko pavēstījis, piedaloties pirmajā Baltkrievijas un Krievijas reģionu forumā un tiekoties ar Krievijas reģionu līderiem un parlamenta augšpalātas spīkeri Valentīnu Matvijenko.

Kā norāda Lukašenko, tad viņš uzskata, ka ir nepieciešams sadarboties ar jauno prezidentu, jo Ukrainā dzīvo arī Baltkrievijas iedzīvotāji, kuri nokļuvuši neapskaužamā situācijā. Un viņš uzskata par pienākumu palīdzēt savai tautai.

Porošenko inaugurācija notiks sestdien.

Kā ziņo Ukrainas Ārlietu ministrijas Informācijas politikas departamenta direktors Jevhēņijs Perebijnis, tad uz Porošenko inaugurācijas ceremoniju ieradīsies aptuveni 20 valstu un valdību vadītāji. Minska ir oficiālā uzaicināta uz inaugurācijas ceremoniju, tomēr pagaidām nav zināms, kas pārstāvēs Baltkrieviju.  

Savu piedalīšanos ir apstiprinājuši arī Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis, ASV viceprezidents Džo Baidens, Šveices prezidents Didjē Burkhalters, Eiropadomes prezidents Hermans van Rompejs, Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) ģenerālsekretārs Lamberto Canniers.

Ielūgums nav sūtīts Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aleksandrs Lukašenko, Petro Porošenko

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats