26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Ukrainas armija atkaro Doņeckas lidostu; notriekts helikopters
Ukrainas armija atkaro Doņeckas lidostu; notriekts helikopters
Autors: NRA.lv / 26. maijs 2014, 17:56
Ukrainas drošības spēku uzsākuši pretterorisma operāciju Doņeckas Starptautiskās lidostas atbrīvošanai no prokrieviskajiem teroristiem.


Žurnālists Imants Liepiņš ziņo no notikuma vietas, ka aptuveni pirms stundas esot sākusies kauja un arī šobrīd joprojām ir redzama gan mīnmetēju uguns, gan dzirdama automātisko ieroču apšaudes skaņa.

Tikmēr aģentūras AFP korespondenti ziņo, ka virs lidostas paceļas melni dūmi, kā arī virs Doņeckas redzēti iznīcinātāji un zemu lidojoši Ukrainas armijas helikopteri.

Arī I. Liepiņš apliecina, ka kauja ir pārcēlusies uz lidlauka teritoriju virs kura manīti divi Ukrainas armijas helikopteri.

I. Liepiņš arī norāda, ka viens no helikopteriem tikko ir notriekts.

Ziņu aģentūras AFP žurnālists no Doņeckas ziņo, ka redzējis dodamies uz lidostu trīs kravas automašīnas, pilnas ar aizsargkrāsas formas tērpos ģērbtiem kaujiniekiem, no kuriem daudziem bijis piesprausts krievu nacionālistu simbols - Georga lentīte.

Kravas automašīnām sekojuši vēl vairāki transporta līdzekļi ar tonētiem logu stikliem.

Tikmēr I. Liepiņš ziņo, ka lidlauka apkārtnē šobrīd uzturas aptuveni 250 militāristi. Kauja esot sākusi pārvietoties dzīvojamo masīvu virzienā. Kauja turpina izplesties un šobrīd jau nonākusi gandrīz līdz Doņeckas pilsētas robežām.

Tāpat I. Liepiņš ziņo, ka viena no karojošajām pusēm esot ieņēmusi telefona centrāles telpas, tādēļ tiekot slāpēti telefonsakari.

Kā zināms Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Doņecka, Ukraina

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats