30. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Liāna, Lilija
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Princis Čārlzs: Putins uzvedas kā Hitlers
Princis Čārlzs: Putins uzvedas kā Hitlers
Autors: Apollo.lv / 21. maijs 2014, 11:24
Lielbritānijas troņmantinieks princis Čārlzs sarunā ar kādu sievieti, kura zaudējusi radiniekus nacistu izvērstā holokausta laikā, uzsvēris, ka Vladimirs Putins tagad dara apmēram to pašu, ko toreiz Hitlers, ziņo britu mediji.


Prinča Čārlza teiktais var tikt uzskatīts arī kā kritika Rietumu virzienā, kas nav spējuši Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu atturēt no Ukrainai piederošās Krimas pussalas sagrābšanas. Šī Eiropā ir pirmā militārā teritorijas anektēšana kopš 1945.gada, raksta Apollo.lv.

Vairāki eksperti un politiķi Ukrainas krīzi jau iepriekš salīdzinājuši ar nacistiskās Vācijas līdera Ādolfa Hitlera Čehoslovākijas un Polijas teritoriju sagrābšanu. Arī viņš toreiz izmantojis speciāli apmācītus kaujiniekus, lai izraisītu konfliktus noskatītajās teritorijās.

Putina salīdzinājums ar Hitleru Čārlzam «pasprucis» kāda muzeja apmeklējuma laikā Lielbritānijas Halifaksā. Muzejā princis Čārlzs tikās ar 78 gadus veco Marienu Fergusoni, kura dzimusi poļu pilsētā Dancigā, Otrā pasaules kara laikā emigrējusi uz Kanādu, bet visa viņas pārējā ģimene, ieskaitot vecākus un māsas, mirusi nacistu koncentrācijas nometnēs.

Fergusone izrādīja Čārlzam muzeju un apskates laikā izstāstīja savas ģimenes traģisko stāstu. Apmeklējuma beigās, mediju ielenkts, Čārlzs pauda savu skatījumu Ukrainas jautājumā un sacīja, ka «Putins tagad dara apmēram to pašu, ko toreiz Hitlers.

Čārlzam nākamā tikšanās ar Putinu paredzēta jau pavisam drīz. 6.jūnijā viņi abi gatavojas ierasties tā dēvētās «D dienas» piemiņas pasākumos Ziemeļfrancijā. Šajā dienā Sabiedroto armija deva Hitlera karaspēkam izšķirīgo triecienu, veicot riskantu desanta manevru Normandijas krastos, kura laikā gāja bojā vairāki tūkstoši Sabiedroto karavīru.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ādolfs Hitlers, Princis Čārlzs, Vladimirs Putins

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats