18. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Ēriks, Inese, Inesis
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Čīlē izsludina cunami trauksmi un evakuē prezidentu un tūkstošiem cilvēku
Čīlē izsludina cunami trauksmi un evakuē prezidentu un tūkstošiem cilvēku
Autors: NRA.lv / 3. aprīlis 2014, 14:49
Čīles ziemeļus trešdien satricinājusi 7,8 magnitūdas stipra zemestrīce, kas ir jau otrā spēcīgā zemestrīce divu dienu laikā, vēsta Reuters


Zemestrīces epicentrs atradies 19 km uz ziemeļrietumiem no Čīles pilsētas Ikikes un 20km dziļumā vēsta ASV Ģeoloģijas dienests.

Par cietušajiem vai sagrautām ēkām netiek ziņots. Otrdien piedzīvotajā zemestrīcē bojā gāja seši cilvēki.

 Pēc zemestrīces Čīlē un Perū izsludināta cunami trauksme un tūkstošiem cilvēku dots rīkojums evakuēties no piekrastes rajoniem, informē varasiestādes.

Čīles krastus sasnieguši vairāk nekā 2 metrus augsti viļņi, tāpat zemestrīces skartajā reģionā ir fiksēti elektrības pārrāvumi, ugunsgrēki un zemes nogruvumi.

Jau otrdien Čīles Klusā okeāna piekrasti satricināja 8,2 magnitūdas stipra zemestrīce, pēc kuras Čīlē, Peru, Ekvadorā, Kolumbijā un Panamā tika izsludināta cunami trauksme.

Pēc šīs zemestrīces armijas papildspēkus nācies ievest Ikikē, jo no sieviešu cietuma, kuram zemestrīcē sagruvusi siena, izbēgušas apmēram 300 ieslodzītās, vēsta Reuters. 137 pašas labprātīgi drīz vien pēc notikušā atgriezušās cietumā.

Čīles iekšlietu ministrs Rodrigo Penaililjo pavēstījis, ka pilsētā patrulē 300 karavīru, bet papildus uz Ikiki nosūtīti ap 100 specvienības kaujinieku. Ar armijas spēku palīdzību Čīles vadība cer saglabāt pilsētā mieru un kārtību, kā arī notvert visas izbēgušās cietumnieces.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Čīle, zemestrīce

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats