26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Katarā jau miruši simtiem strādnieku, gatavojoties Pasaules kausam futbolā
Katarā jau miruši simtiem strādnieku, gatavojoties Pasaules kausam futbolā
Autors: BNA.LV / 19. marts 2014, 15:16
Kā ziņots iepriekš, 2022. gadā Katarā notiks Pasaules kauss futbolā. Ārzemju mediji ziņo, ka gaidāmos sporta svētkus jau aizēno statistika par mirušajiem strādniekiem, kuru nāves iemesls ir darbs apstākļos, kas līdzīgi verdzībai.


Tiek ziņots par 382 strādnieku no Nepālas nāvēm pēdējo divu gadu laikā. Tāpat tiek lēsts, ka starp tiem strādniekiem, kas Katarā ieradušies no Indijas, bojāgājušo skaits ir vēl lielāks.

Kataras oficiālās amatpersonas atsakās komentēt bojāgājušo strādnieku skaitu. Tiek atzīts, ka darba drošības apstākļi ir jāuzlabo.

Starp biežākajiem nāves iemesliem ir sirds apstāšanās un negadījumi uz būvlaukuma. ''Amnesty International'', starptautiskā cilvēktiesību organizācija, informē, ka strādnieki ir nodarbināti 12 stundas dienā, ieskaitot arī karstākās dienas. Darba devēji arī nenodrošina celtniekus ar kvalitatīvu pārtiku un dzeramo ūdeni.

Tiek gaidīts, ka uz Kataru tiks izdarīts spiediens no tādām starptautiskām organizācijām kā Starptautiskais Valūtas fonds, ar mērķi panākt, lai Katara uzlabotu darba drošības apstākļus, kā arī paaugstinātu atalgojumu strādniekiem.

Pasaules kausa rīkošanas izmaksas tiek lēstas ap 140 miljardiem dolāru. Šādas izmaksas padarīs Katarā notiekošo čempionātu par visu laiku dārgāko futbola turnīru. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Amnesty International, Katara, Pasaules kauss futbolā

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats