21. maijs, Otrdiena
Vārda dienas: Ernestīne, Ingmārs
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Dusmīgie putni - vēl viens veids, kā specdienesti iegūst privātu informāciju
Dusmīgie putni - vēl viens veids, kā specdienesti iegūst privātu informāciju
Autors: BNA.LV / 28. janvāris 2014, 16:45
Kopš 2013. gada jūnija, kad bijušais Nacionālās Drošības pārvaldes darbinieks Edvards Snoudens sāka atklāt slepenu informāciju par specdienestu darbību, Snoudens regulāri atklāj jaunu informāciju par spiegošanas patiesajiem apmēriem.


Jaunākajā izplatītajā paziņojumā Snoudens atklāj, ka NSA izmanto tādas aplikācijas kā “Dusmīgie putni” (Angry Birds), lai piekļūtu pie viedtākruņu lietotāju privātajiem datiem. Šādas aplikācijas ļauj trešajām personām, kā, piemēram, Drošības pārvaldei, iegūt tādus datus kā lietotāja atrašanās vieta, biežāk izmantotie kontakti un interneta meklēšanas vēsture.

Kopš pirmajām Snoudena izplatītajām ziņām par specdienestu darbu iedzīvotāju izspiegošanā, atklātībā nākuši arī to kompāniju vārdi, kuras sadarbojas ar drošības dienestiem, ļaujot tiem iegūt lietotāju personīgos datus. Starp šīm kompānijām ir tādi tehnoloģiju giganti kā Google, Microsoft, Facebook, LinkedIn un Yahoo.

Jau ziņots, ka kopš Snoudens sāka atklāt informāciju par Amerikas Nacionālās drošības pārvaldes darbību, viņš ir kļuvis par politisko bēgli. Šobrīd Snoudens atrodas Krievijā, kur viņam ir dots patvērums uz gadu un no kurienes viņš turpina regulāri atklāt informāciju par specdienestu darbību.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Angry Birds, Edvards Snoudens

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats