30. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Liāna, Lilija
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Putins: Jā, es esmu liberāli domājošs
Putins: Jā, es esmu liberāli domājošs
Autors: Apollo.lv / 19. janvāris 2014, 21:11
Krievijas prezidents Vladimirs Putins intervijā vairākiem Krievijas un ārvalstu televīzijas kanāliem atbildēja apstiprinoši uz kāda žurnālista jautājumu, vai viņš esot īsts liberālis un liberāli domājošs, ziņo aģentūra «Interfax», publicējot daļu no intervijas, kas pilnā garumā medijos tiks demonstrēta svētdienas vakarā.


Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, Putins arī noraidīja minējumus, ka amnestijas piemērošana vairākām Krievijā aizturētām personām, tajā skaitā Mihailam Hodorkovskim, «Pussy Riot» dalībniecēm un «Greenpeace» aktīvistiem, nav mēģinājums «uzlikt smaidu» Soču olimpisko spēļu priekšvakarā. Viņš atgādināja, ka amnestija tikusi piemērota sakarā ar Konstitūcijas pieņemšanas 20 gadadienu un ka lēmumu pieņēmis Krievijas parlaments, nevis viņš vienpersonīgi, raksta Apollo.lv.

Komentējot kritiku no Rietumu puses par Homoseksuālās propagandas aizlieguma likumu, Putins mudināja kritiķus vispirms atrisināt problēmas «pašu mājās». «Nu kā viņi var mūs kritizēt par šo daudz maigāko likumu un liberālāko pieeju, nekā pie viņiem pašiem ir pieņemts,» neizpratnē bija Putins, atzīmējot, ka vairākos ASV štatos homoseksuālisms joprojām ir krimināli sodāms. Te jāpiebilst, ka 14 ASV štatos gan vēl joprojām nav atcelti likumi, kas vēršas pret seksuālajām minoritātēm, tomēr 2003.gadā ASV Augstākā tiesa aizliedza to izmantošanu.

Intervijas beigās Putins sacīja, ka nevienam homoseksuālam cilvēkam nav jābaidās ierasties Soču olimpiskajās spēlēs, jo «Krievijā visi cilvēki ir vienādi, neatkarībā no viņu reliģiskās piederības, dzimuma, etniskās izcelsmes vai seksuālās orientācijas.»


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Vladimirs Putins

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats